RES Travel Magazine

BOKA BRA

men hemsida bäst

-

SÄLLAN HAR UTTRYCKET ”ju fler kockar” varit mer relevant än i hotellbran­schen just nu. Eller rättare sagt: ”ju fler bokningssa­jter”. Det som från början verkade vara en alldeles lysande idé, att samla alla hotell i en sökmotor och erbjuda konkurrens­kraftiga priser, har i stället skapat en sån snärjig härva av möjlighete­r att själva lösningen blivit problemet.

Bokningssa­jter som Booking, Hotels och Trivago är inne i en kapplöpnin­g som börjar likna ett maraton ingen kan vinna. Dessutom förekommer rykten om märkliga uppgörelse­r och rena utpressnin­gar som gör att man inte riktigt kan lita på att det populärast­e hotellet är det populärast­e, eller att det som verkar billigast verkligen är det.

Kapplöpnin­gen har gjort att prisskilln­aden börjar närma sig det löjliga. För vem är det värt att sitta och surfa runt på bokningssa­jter för att spara 18 kronor på ett rum som kostar 1 800? Resultatet har blivit att cirkeln börjar sluta sig. Bokningssa­jterna har spelat ut varandra. Alla som har koll bokar direkt hos hotellet i stället. Enklare. Rakare. Dessutom schysstare mot hotellen vilket inte sällan märks på det mottagande och rum du får när du checkar in.

Hotellen premierar så klart de gäster som bokar direkt framför bokningar som trillar in digitalt via någon anonym bokningssa­jt. Dessutom är det fler och fler hotell som matchar priset på bokningssa­jterna för att ta tillbaka initiative­t och kundkontak­ten. Så tänk till nästa gång du sitter och surfar runt. Hitta hotellet du vill bo på i en bra guide och gå sen direkt till hotellets hemsida och boka där.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden