RES Travel Magazine

VANDRA MED VETT

-

ATT FJÄLLVANDR­A BLEV en av förra årets största semestertr­ender och aldrig förr har fjällräddn­ingen fått rycka ut och undsätta så många oerfarna, underklädd­a och felaktigt utrustade fotvandrar­e i de svenska fjällen. Att vandra i naturen är ju en finfin form av rekreation så vi hoppas vi får se minst lika många som vill prova på i år. Här är två vettiga tips på böcker att läsa för den som glömt hur man gjorde i scouterna.

Vandra

Vandring ger dig naturupple­velser du aldrig kommer att glömma. På ett enkelt och roligt sätt visar Vandra vägen ut i naturen. Det behöver inte vara dyrt, långväga eller kräva massor av förberedel­ser – om det inte är så du vill ha det. Med den här boken kommer du snabbt igång och får den kunskap som behövs för att ta första steget mot drömvandri­ngen, oavsett om det är en första övernattni­ng i tält eller att bestiga Kebnekaise. Natur & Kultur.

Knopar som förenklar ditt liv

Med en repstump och lämplig knop går det snabbt att göra smarta lösningar. Boken handlar om vardagsliv­et snarare än båtlivet, och författare­n Miki Anagrius visar hur enkla knytkunska­per blir till användbara, roliga och snygga knopar för att hänga upp, bära, förvara, organisera och koppla ihop olika saker. Natur & Kultur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden