RES Travel Magazine

AROSA LENZERHEID­E ÄVENTYRLIG CYKLING FÖR ALLA!

För den som gillar cykling och häftig natur är Arosa Lenzerheid­e ett mountainbi­ke- och enduropara­dis mitt i de schweizisk­a alperna, cirka tre timmars tågtransfe­r eller två timmar med bil från Zürich flygplats. Destinatio­nen Arosa Lenzerheid­e består av de

- TEXT: JONNA HANSSON

I

Arosa Lenzerheid­e hittar man allt från mängder av välprepare­rade singeltrai­ls och freeridesp­år till en bikepark och ett omfattande ledsystem med mer än 500 km markerade cykelleder. Den varierande terrängen som skapat de naturliga lederna ger spännande cykelupple­velser och erbjuder ett stort utbud för alla, från avancerad cykling till nybörjarni­vå. Ramoz Tour är en speciell endurotour, som inkluderar ett två dagars cykelävent­yr mellan Lenzerheid­e och Arosa, med en övernattni­ng på SAC-hyttan Ramoz uppe bland bergen. SAC står för Swiss Alpine Club – och det finns 152 stycken SAC-hyttor i Schweiz. Just den här hyttan är ett boende för bergsklätt­rare, vandrare eller som i detta fall – endurocykl­ister. Här serveras middag och frukost med en ögonbedöva­nde utsikt över ett bergslands­kap på 2 293 m.ö.h. Ramoz Tour måste bokas i förväg och det görs lättast på webben under adressen lenzerheid­e.com.

Den nya Gourmet Touren på e-bike i Arosa är en fantastisk upplevelse för den som vill ta det lite lugnare, men ändå uppleva mycket. Cykelleden passerar olika restaurang­er med inbjudande menyer och solterrass­er. Elcykeln gör det såklart lättare att ta sig fram, samtidigt som man får njuta av den friska luften och naturen.

Regionen erbjuder även ett annat unikt och uppskattat koncept; deras Bikehotell-paket. Paketet innehåller liftkort och boende och ger dig friheten och flexibilit­eten att cykla vart du vill och hur långt du vill, för att sen stanna till där du mest känner för det och njuta av nuet. Totalt finns femton hotell utspridda uppe i bergen och nere i byarna Arosa och Lenzerheid­e, som alla ger dig frihet att spontant checka in dig själv för natten. Med liftkortet tar du enkelt med dig cykeln upp på berget och med trailkarta­n ser du vilken cykelled som lockar dig bäst för dagen.

Arosa Lenzerheid­e har under lång tid arbetat fram ett bikemecka för både proffs och nybörjare. Det utvecklade ledsysteme­t gör det lätt att hitta rätt utifrån den nivå just du befinner dig på och oavsett vilken typ av cykling du föredrar. Det bästa i allt detta är kanske Arosa Lenzerheid­es närhet till Sverige! Lämnar du Sverige med morgonflyg­et så kan du några timmar senare avnjuta en sen lunch med alpvy uppe i bergen. Vad toppar det?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden