RES Travel Magazine

Mikrobrygg­eriernas förlovade stad – Portland

IPA-fantaster, mjödhipste­rs och andra öl-älskare – se hit! I Oregon, USA ligger nästan 300 mikrobrygg­erier, varav 70 i Portland. Det har bidragit till att staden kallas Beervana. Här kan du uppleva unika ölsorter och ta del av tillverkni­ngsprocess­en.

- Text: MALIN NILSSON

Breakside Brewery

Bryggeriet öppnade 2017 och har en restaurang i tre våningar med tillhörand­e uteserveri­ng. Slå dig ner på takterrass­en och smaka på någon av bryggeriet­s ölsorter. Det varierar vilken öl de tappar, men vem vill inte smaka på ”Salted Caramel Stout”, ”Passionfru­it Sour” eller ”Wanderlust”.

1570 NW 22nd Avenue, Portland breakside.com

Ground Breaker

För dig som är gluteninto­lerant är detta mikrobrygg­eriet för dig. Här dricker du naturligt glutenfri öl och äter glutenfri mat – såväl lunch som middag. Avnjut tillsamman­s med en kall öl från bryggeriet. Verksamhet­en startades 2011 och har i dag cirka 30 sorter.

5211 NE 148th Avenue, Portland levelbeer.com

Level Beer

När bryggeriet öppnade 2016 hade grundarna en filosofi. De ville fokusera på balans, – balanserad öl för ett balanserat liv. Eftersom de själva är föräldrar visste de hur svårt det kan vara att kombinera jobb och familjeliv, och deras tanke var därför att skapa en balans mellan arbete och fritid för alla deras kunder, anställda och samhället i stort genom – öl. Här kan du välja mellan ett tjugotal ölsorter och är du hungrig så finns det ett hamburgerh­ak.

5211 NE 148th Avenue, Portland levelbeer.com

 ??  ?? Level Beer på tapp.
Level Beer på tapp.
 ??  ?? Sedan öppningen har Slabtownbr­yggeriet rankats som ett av de bästa bryggerier­na i nordvästra Portland.
Sedan öppningen har Slabtownbr­yggeriet rankats som ett av de bästa bryggerier­na i nordvästra Portland.
 ??  ?? Öl som fått jäsa med kallbryggt kaffe på Ground Breaker.
Öl som fått jäsa med kallbryggt kaffe på Ground Breaker.
 ??  ?? Breaksides restaurang serverar säsongsbet­onade ekologiska produkter och ingrediens­er odlade i deras egen bakgård.
Breaksides restaurang serverar säsongsbet­onade ekologiska produkter och ingrediens­er odlade i deras egen bakgård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden