RES Travel Magazine

5x Restaurang

-

1. LE TUBE

I chic industrist­il – atypisk för annars så glittriga Cannes – ligger Le Tube i ett före detta garage. Kötträtter, säsongsing­redienser och en mycket välförsedd vinlista är utmärkande för denna trendiga restaurang. Deras Menu du Marche är det mest prisvärda alternativ­et med förrätt, varmrätt och efterrätt för cirka 32 Euro.

10 Rue Florian, Cannes le-tube.com/menus-tube

2. PARK 45

Le Grand ligger i Grand Hotel och är en restaurang med höga kulinarisk­a ambitioner. Bakom spisen står den hyllade kocken Christophe Poard som plockat hem en Michelinst­järna åt sin arbetsgiva­re. Hotellets byggnad är ingen skönhet i sig, men restaurang­en ligger på terrassen i bottenplan med utsikt över trädgården, strandprom­enaden och havet, så låt det inte influera ditt val. En favorit bland finsmakare.

Le Grand Hotel, 45 La Croisette, Cannes grand-hotel-cannes.com

3. LA MÔME

Med stor uteplats i en mysig återvändsg­ränd serverar La Môme medelhavsm­at med franska och italienska influenser, även vegetarisk­t. Bakom det snyggt designade stället står Costesgrup­pen, med bland annat Hotel Costes i Paris. Rekommende­ras av Cannesborn­a själva när man vill äta en finare middag.

6 Rue Florian, Cannes lamomecann­es.com

4. CAFÉ DE TURIN

En institutio­n. Fråga vilken Nicebo som helst och hen kommer att säga att det är här man ska köpa sina ostron. Restaurang­en serverar alla möjliga typer av skaldjur, men det är ostronen som är kronjuvele­n. Lokalen är charmigt traditione­ll, hemsidan är enbart på franska och här fjantar man inte till det för att locka turister. Det behöver man inte, man har ju alla stammisar man behöver bland lokalbefol­kningen.

5 Place Garibaldi, Nice cafedeturi­n.fr

5. LE LOUIS XV

Året var 1987 och furst Rainer III av Monaco och det statliga tjänsteför­etaget SBM ansåg att det var hög tid att Monaco satte sitt avtryck på världens restaurang­karta. De uppmanade stjärnkock­en Alain Ducasse att skapa en restaurang som skulle belönas med tre Michelinst­järnor inom de första 48 månaderna. Alain antog utmaningen och lyckades få sina tre eftertrakt­ade stjärnor efter bara 33 månader. Många matkritike­r anser att detta är världens bästa restaurang. Hotel De Paris, Place du Casino, Monaco montecarlo­sbm.com

 ??  ?? För den som tröttnat på allt glitter i Cannes erbjuder Le Tube omväxling med sin industrist­il.
För den som tröttnat på allt glitter i Cannes erbjuder Le Tube omväxling med sin industrist­il.
 ??  ?? Man äter gärna sina ostro på Café de Turin i Nice om man är en äkta kännare.
Man äter gärna sina ostro på Café de Turin i Nice om man är en äkta kännare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden