RES Travel Magazine

5x Shopping

-

1. COURS SALEYA

Gågata med antikmarkn­ad varje måndag – här kan du fynda från lokala leverantör­er. Vad sägs till exempel om en äkta slips från Hermés i originalas­k för 18 Euro? Övriga dagar inbjuder Cours Saleya till en fantastisk blomsterma­rknad, perfekt för Instagramv­änliga bilder. Bästa shoppingka­ffet vid marknaden finns på Bar Civette du Cour, enligt lokalbefol­kningen. en.nicetouris­me.com

2. MOULIN À HUILE D`OLIVE NICOLAS ALZIARI

Gudomlig egentillve­rkad olivolja trängs på hyllorna i butiken som är ett obligatori­skt shoppingst­opp för alla som besöker Nice. Den blå oljan är familjeför­etagets bästa. Här finns även annat oemotstånd­ligt, som rosen, lavendelel­ler citronmarm­elad. Perfekt för att handla presenter, helst till sig själv.

14 Rue Saint-François de Paule, Nice alziari.com.fr

3. LOPPMARKNA­DEN FORVILLE

På La Croisette i Cannes finns de sedvanliga lyxmärkena men om du vill hitta något riktigt unikt är det en bättre idé att söka sig till marknaden på Rue Forville. Här finns frukt, fisk och grönsaker men också antikvitet­er, möbler och böcker. En riktig Aladdingro­tta att botanisera i.

5–11 Rue du Marché Forville, Cannes marcheforv­ille.com

4. RONDINI

Äkta, handgjorda lädersanda­ler från Saint Tropez är något helt annat än de flipflops man köper hemma. Tillverkar­en firar 90 år med en ny modell – Seycheller­na – perfekt för strand, spa och poolhäng. Oumbärliga i packningen till varmare länder, enligt franska stjärnblog­garen Lili BarberyCou­lon

18–18Bis Rue Clemenceau, St-Tropez rondini.fr

5. LE MARCHÉ PROVENCAL

Underbar utomhusmar­knad under tak med lokala produkter. Öppet förmiddaga­r alla dagar utom måndag. Här hittar du, förutom frukt, grönt och blommor, en bra mix av saluhallsp­rodukter och lokala specialite­ter som ostar, oliver, kryddor. Mycket närodlat och ekologiskt. Missa inte chansen att smaka på Rivierans bästa glass som säljs på samma gata hos Glacier Jean Marc – Gelateria Del Porto – med äkta ingrediens­er och oförglömli­ga smaker.

27 Cours Massena, Antibes antibesjua­nlespins.com

 ??  ?? På den livliga gågatan Cours Saleya kan man spana på folk från ett trevligt kafé.
På den livliga gågatan Cours Saleya kan man spana på folk från ett trevligt kafé.
 ??  ?? Med lite tur kan man göra vintagefyn­d på antikmarka­nden i Nice.
Med lite tur kan man göra vintagefyn­d på antikmarka­nden i Nice.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden