RES Travel Magazine

MAT & DRYCK

-

Härlig hybrid EP7

Kubliknand­e kulturkafé beläget mitt framför nationalbi­blioteket som livar upp det annars ganska tråkiga bostads- och affärsområ­det i Paris 13:e arrondisse­ment. Fasaden består av digitala skärmar som bildar ett interaktiv­t konstgalle­ri och de tre våningarna rymmer både restaurang, utställnin­gslokal och dansgolv. Programmet är fullspäcka­t med yoga och dj-sets i denna härliga hybrid.

133 Avenue de France ep7.paris

Gammalt möter nytt BOUILLON

Bouillon var namnet på en populär restaurang­typ under 1860-talet som serverade osålda bitar från slakteriet kokta i buljong för en billig slant. Moussiéfam­iljen som redan äger flera hotell, restaurang­er och barer i de trendigare delarna av Paris, har gett nytt liv åt en gammal tradition. Knip en plats på terrassen om vädret tillåter och hugg in i specialite­ter från det franska köket.

22 Boulevard de Clichy bouillonpi­galle.com

Mat för välmåendet THE CURE

Lunchställ­e med nio olika menyer utformade av en kock tillsamman­s med en näringsspe­cialist som bland annat lär bota utmattning, förbättra minnet, få dig i form och lugna sinnet. The Cure delar tro med äldre medicin och Mood food-rörelsen om att det går att bota åkommor och äta sig frisk genom en god kost. Öppet måndag-fredag, från 12.00 till 15.00.

34 Rue Notre Dame de Lorette thecure-restaurant.com

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden