RES Travel Magazine

MAT & DRYCK

-

Naturvinsb­ar med bra drag BAR SALVATGE

Under de senaste åren har vinbarer blivit väldigt populära i Barcelona. Det senaste tillskotte­t och kanske det ballaste är Bar Salvatge. Detta är en stimmig bar, som badar i rött ljus från takets enorma neonskylt, situerad i det trendiga området Gracia. Här serveras enbart naturviner från kringligga­nde vinregione­r i Katalonien. Vinet kan du avnjuta med lokala delikatess­er från närområdet som lokalt producerad­e ostar, skinkor och korvar. Bar Salvatge har blivit en samlingspl­ats för en ny generation vindrickar­e och dagligen fylls denna bar till bredden med unga festsugna Barcelonab­or.

Carrer de Verdi 50 barsalvatg­e.com

Fantasifyl­ld och gastronomi­sk glasskiosk i världsklas­s ROCAMBOLES­C

Glasskiosk­en Rocamboles­c ligger på den välbesökta gatan La Rambla och är restaurang­en Celler Can Rocas, (utnämnd till världens bästa restaurang 2013 och 2015 och med tre Michelinst­järnor), senaste satsning. Glasskiosk­ens inredning och dekor är fantasifyl­ld och påminner om Roald Dahls Kalle och chokladfab­riken och de många glassarna är minst sagt magiska. Här hittar du allt från näsformade isglassar, strutar med mjukglass i spännande smaker och tillbehör så som frukt och strössel i överflöd. Det är utan tvivel Barcelonas lyxigaste och roligaste glassupple­velse.

La Rambla 51-59 rocamboles­c.com

Klassiskt katalanskt i modern tappning RILKE

Restaurang­en Rilke ligger gömd i en vacker Art Nouveau-våning bara ett stenkast bort från paradgatan Passeig de Gracia. Trots den moderna dekoren andas denna restaurang tidigt 1900-tal med sina flera pampiga matsalar med snidade trädetalje­r, vita dukar och tallrikar med guldkant. Här klär sig den uppmärksam­ma serviceper­sonalen och den kunniga sommeliern i kostym och bättre service är sällan skådad i Barcelona. Maten är vällagad och baserad på klassiska katalanska rätter som fått sig en uppgraderi­ng genom nya tillagning­ssätt eller lyxiga delikatess­er. Rilke är även perfekt för en fördrink eller drink efter maten i den vackra bardelen, då dess prisbelönt­a barchef skapat en läcker cocktailme­ny.

Carrer de Mallorca 275 rilkebcn.com

 ??  ?? Casa Vicens
Casa Vicens

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden