RES Travel Magazine

MAT & DRYCK

-

Grön nykomling i Oud Zuid YERBA

De kreativa krafterna bakom Hoxtons populära restaurang­er Lotti och Staring at Jacobs grundare har strålat samman och öppnat Yerba, en krog som kryssar i alla boxar för hur vi vill äta under 2018, det vill säga växtoch säsongsbas­erat. För köttoch fiskätare finns det tilläggsfö­rslag på menyn. Jag provade en botanisk gin & tonic med lök som var överraskan­de god. Courgette Beignets med dukkah och yoghurtsås är den populärast­e rätten på menyn och den infriar alla förväntnin­gar. Men framförall­t vill jag lyfta fram dessertmen­yn som bjuder på intressant­a smakkombin­ationer som till exempel palsternac­kskaka med sorbet på ängsyra och karamellkn­äck. Ruysdaelst­raat 48 yerbabar.com

Hemlagat och hälsosamt i Oost

BETER AND LEUK

Kaféet bjuder på hemlagad, organisk och vegetarisk mat. På menyn hittar du bland annat matcha-latte, smoothiesk­ålar och bananbröd, samt sallader och mackor för en hälsosam fika eller lunch. Området direkt öster om Amstel är rätt trist och anonymt men det mysiga kaféet är väl värt en liten omväg eller stopp för den som är på väg från eller till Oosterpark eller de mer intressant­a delarna i öst.

Eerste Oosterpark­straat 91 beterenleu­k.nl

Bubblande modern bistro i väst

RAZMATAZ

Razmataz i västra Amsterdam rankas högt på foodie-radarn sedan kocken Richard Taylor klev in och uppgradera­de menyn och inredninge­n. Koncept är en brokig blandning av högt och lågt, hälsosamt och syndigt – det finns en genomgåend­e humor och intelligen­s i rätternas sammansätt­ning. På menyn samsas skrupellös­a rätter som helgrillad minigris och gåslever med mer sansade alternativ som en vegansk ceviche på rädisor och päron. Be om förslag på vin och dryck från Razmataz ägare och sommelier Iris, som garanterat kommer att erbjuda utsökta förslag till varje rätt.

Hugo de Grootplein 7-15 razmataz.nl

 ??  ?? Beter and Leuk
Beter and Leuk

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden