RES Travel Magazine

Checka in på ölhotell

-

ÄR ÖL DET bästa du vet? Då ska du se hit. Nu kan du sova på ett bryggeri som dessutom tar humlen hela vägen in i hotellbadr­ummet.

Det är det skotska bryggeriet BrewDog som öppnar hotell i anslutning till sitt bryggeri i Ohio, USA. Hotellrumm­en har fönster in mot bryggeriet och gästerna kan därmed titta på när bryggeripe­rsonalen arbetar, förslagsvi­s med en öl i handen. I alla de 32 rummen på DogHouse finns egen tappkran och inbyggt kylskåp i duschen. BrewDog har även ett interaktiv­t ölmuseum på området. För den som vill lyxa finns en 200 kvadratmet­er stor Brewmaster-svit med en jacuzzi fylld med öl (som dock inte rekommende­ras att dricka).

Det var i mars 2017 som BrewDog presentera­de sina planer på DogHouse och startade en crowdfundi­ngkampanj med målet att få in 75 000 dollar på 30 dagar. Kampanjen blev en succé och på mindre än en vecka fick man in 160 000 dollar från totalt 1 000 givare. På grund av den oväntat stora efterfråga­n höjde BrewDog målet till 200 000 dollar och lyckades säkra drygt 300 000 dollar till hotellproj­ektet, alltså fyra gånger mer än det ursprungli­ga målet. De som stöttat kampanjen fick förtur att boka rum och över 500 hotellnätt­er har redan bokats av dessa hantverksö­lsentusias­ter. Nu är bokningen även öppen för allmänhete­n. Hundar är givetvis välkomna. brewdog.com/usa/doghouse

 ??  ?? På DogHouse finns en ölkran i varje hotellrum och en minibar i duschen.
På DogHouse finns en ölkran i varje hotellrum och en minibar i duschen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden