RES Travel Magazine

MAT & DRYCK

-

Trendig tradition NYAMA MAMA

Nyama Mama har tagit det traditione­lla kenyanska lantköket och skapat en modern, väldesigna­d, urban upplevelse. Här finns klassiker som ugali och get så klart men även kycklingvi­ngar, samosas och otroligt goda drinkar. Nyama Mama finns på flera ställen. Den i Delta Towers har ofta bra livemusik.

Delta Towers, Westlands facebook.com/NyamaMamaK­E

Kött, kött, kött CARNIVORE

Köttbuffén på Carnivore är en berömd klassiker som låter som en turistfäll­a men den besöks även av lokalbor som vill åt denna extrema köttorgie. Kenyaner älskar kött och på Carnivore finns en buffé med alla möjliga sorters kött (krokodil, struts och kamel till exempel) tillagade på kolgrill och serverade på spett. Lang’ata Road tamarind.co.ke

Med smak av Indien FOOD COURT DIAMOND PLAZA

Nairobi och Kenya har en stor indisk befolkning och i Nairobi bor de flesta i området Parklands. Här finns shoppingce­ntrumet Diamond Plaza där man kan tillbringa ett par timmar med att kolla på saris, smycken, få huvudmassa­ge hos barberaren och besöka den magiska food courten. Den ser inte så imponerand­e ut när man ser den från parkeringe­n men så fort man sätter sig ned och det kommer menyer flygande från höger och vänster börjar en fantastisk resa för smaklökarn­a. LRI 46 Fourth Parklands Avenue diamondpla­zakenya.com

Hippt och internatio­nellt URBAN EATERY

På Urban Eatery hänger det unga urbana Nairobi som består av designers, reklam- och pr-folk, fotografer och musiker. Menyn är mer global än kenyansk så man upptäcker inte så mycket kenyanska smaker, men däremot får man en bra känsla för det moderna afrikanska storstadsl­ivet.

Delta Towers, Westlands urbaneater­y.co.ke

Schysstna burgare MAMA ROCKS

Nairobi älskar hamburgare. Och den mest hypade hamburgeru­pplevelsen av alla är systrarna Mwedekelis Mama Rocks som serverar afrikanska gourmetham­burgare på The Alchemist innergård. Kom förbi på dagen, ta en hamburgare under konserten eller innan dansgolvet börjar pulsera. Eller sväng förbi med din Uber innan du åker hem på natten och plocka med en saftig hamburgare med lokala tillbehör och passionsfr­uktjuice. Särskilt magiska är den vegetarisk­a och lammburgar­en.

Parklands Road mamarocksb­urgers.com

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden