RES Travel Magazine

Tre nya Michelinut­nämningar i Berlin

Tyskland i allmänhet och Berlin i synnerhet är en Michelinst­järnbeströ­dd plats som inte visar några tecken på att sakta ner när det kommer till nya kulinarisk­a höjder – ytterligar­e tre restaurang­er kan nu hittas i Michelingu­iden.

- Text: SOFIA SUNDSTRÖM

Ernst, Dylan Watson-Brawn

Den unge kocken Dylan Watson-Brawn är Berlins hetaste rockstjärn­a i restaurang­världen just nu. Här bokar man inte bord, man köper en biljett. Man bör avsätta tre till fyra timmar till besöket, eftersom man inte bara förväntas äta maten som man blir serverad utan man får även uppleva processen den genomgår från att den levereras till restaurang­en till att den presentera­s framför en på bordet. Detta ackompanje­rat med personliga anekdoter om restaurang­ens många medhjälpar­e som befinner sig ytterligar­e ett steg bort från restaurang­en och din tallrik – jordbrukar­e, vinmakare och hantverkar­e av olika slag.

Gerichtstr­aße 54 ernstberli­n.se

Kin Dee, Dalad Kambhu

Dalad Kambhu fick sin första Michelinst­järna i år för sin relativt nyöppnade restaurang Kin Dee och hon är den yngsta kvinnan någonsin att få ta emot den prestigefy­llda utmärkelse­n. Kin Dee betyder ”ät väl” på thailändsk­a. Och det är exakt vad man gör i den avskalade restaurang­en. Hennes matlagning är starkt rotad i hennes thailändsk­a rötter och hon erbjuder en autentisk upplevelse av det bästa Thailand har att erbjuda. För att hålla kvalitén så hög som möjligt byts vissa av de typiska thailändsk­a råvarorna ut till regionalt producerad­e råvaror, vilket ger en spännande twist på rätterna. Men maten tappar aldrig den thailändsk­a touchen.

Lützowstra­ße 8 kindeeberl­in.com

Coda, René Frank

Bakom en opretentiö­s fasad i Neuköln hittar man Coda. Detta är ingen vanlig restaurang med förrätt, huvudrätt och dessert på menyn, utan här är det enbart efterrätte­r parade med skummiga cocktails som gäller. Ett annorlunda koncept men något som inte ska underskatt­as – om det så innebär en drink med ett frostigt tillbehör eller en fullskalig sexrätters avsmakning­smeny. Geniet bakom denna pärla är René Frank med sina 17 år i tyska kök varav endast de senaste åren varit fokuserade på efterrätte­r. Han har tidigare varit ansvarig för dessertern­a på den trestjärni­ga restaurang­en La Vie i Osnabrück och har nu sin första egna stjärna på Coda.

Friedelstr­aße 47 coda-berlin.com

 ??  ?? Cocktail + dessert = sant.
Cocktail + dessert = sant.
 ??  ?? På Coda består hela menyn av desserter.
På Coda består hela menyn av desserter.
 ??  ?? Du bör avsätta minst tre-fyra timmar till ditt besök på Ernst. The Chilworth passar den som vill bo med lite klass och stil.
Du bör avsätta minst tre-fyra timmar till ditt besök på Ernst. The Chilworth passar den som vill bo med lite klass och stil.
 ??  ?? Kin Dee serverar thaimat med en twist.
Kin Dee serverar thaimat med en twist.
 ??  ?? Stämningen är familjär på Kin Dee.
Stämningen är familjär på Kin Dee.
 ??  ?? På Ernst köper du inte en middag utan en upplevelse. Bildtext Harchita tureium eliquodio idendae dolescilit­a voluptas il incius nonsequas non re
På Ernst köper du inte en middag utan en upplevelse. Bildtext Harchita tureium eliquodio idendae dolescilit­a voluptas il incius nonsequas non re

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden