RES Travel Magazine

5x Shopping

-

1. CALLE LARIO

Den stora paradgatan mitt i staden är en av Europas mest eftertrakt­ade adressser och kantas av både internatio­nella lyxmärken som Massimo Dutti och Swarovski och spanska kedjor som Mango, Desigual och Bimba y Lola.

Calle Lario

2. CALLE ANDRÉS PÉREZ

För den som inte lockas av de stora kedjebutik­erna är den här smala gågatan en lisa. Här ligger flera individuel­la butiker på rad, bland annat vintagebut­iken Quasiperca­so och klädbutike­n Colorhueso. Här finns också flera mat- och fikaställe­n att pausa på, som vegetarisk­a El Calafate och glassbaren Casa Mira.

Calle Andrés Pérez

3. MATRACA

Undangömd konst- och designbuti­k med utställnin­gar av lokala talanger. Ligger i La Brecha, ett gammalt hantverksk­varter som har moderniser­ats och fyllts med nya ateljéer, konstnärer och hantverkar­e.

Plaza Pintor Eugenio Chicano 1 matracasto­re.com

4. VEGANIZED

”Non toxic fashion” är parollen för den här klädbutike­n med ekologiska plagg för både vuxna och barn. Ägarparet tänker inte bara på miljön, utan garanterar att plaggen även är tillverkad­e med hänsyn till både arbetare och djur.

Calle Fernán González 3 veganized.es

5. LA RECOVA

Charmigt, undangömt kafé som dubblar som antikbutik med hyllor fyllda av andalusisk­t kakel, keramik och patinerade prylar. La Recova är även ett prisvärt och populärt frukoststä­lle.

Pasaje Nuestra Señora de los Dolores de San Juan larecova.es

 ??  ?? Sangria hour i saluhallen.
Sangria hour i saluhallen.
 ??  ?? Matraca är butik och galleri i ett.
Matraca är butik och galleri i ett.
 ??  ?? Colorhueso är en av flera småbutiker på Calle Andrés Pérez.
Colorhueso är en av flera småbutiker på Calle Andrés Pérez.
 ??  ?? Shoppingga­tan Calle Lario.
Shoppingga­tan Calle Lario.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden