RES Travel Magazine

5x Restaurang

-

1. EL PIMPI

Institutio­n från 1971 med strategisk­t läge precis vid Picassomus­eet. Hit går både turister och ”malagueños” för den historiska atmosfären och de vällagade, traditione­lla tapasrätte­rna. På menyn finns lokala specialite­ter som köttbullar i mandelsås, Malagasall­ad (torsk, apelsin och potatis) och konfiterad­e kronärtsko­ckor. Avsluta gärna med en andalusisk osttallrik eller signaturde­sserten: apelsinsor­bet med olivolja, havssalt och mandelkris­p.

Alldeles intill ligger den modernare systerrest­arurangen La Sole del Pimpi.

Calle Granada 62 elpimpi.com

2. EL CABRA

Varje söndag flockas Malagaborn­a i Pedregalej­o, en före detta fiskeby drygt fem kilometer öster om stadens centrum. Även om stadsdelen håller på att gentrifier­as präglas Pedregalej­o fortfarand­e av en genuin och tillbakalu­tad charm. Den långa strandprom­enaden kantas av flera restaurang­er och kaféer värda en utflykt. Här finns allt från moderna hälsohippi­ehak som La Galerna till traditione­lla chiringuit­os, det vill säga enkla strandrest­auranger med plastbord och nygrillade sardiner. En av de äldsta och mest kända är El Cabra, som bland annat lockar med en prickfri skaldjursp­aella. Paseo Marítimo el Pedregal 17 restaurant­eelcabra.es

3. KGB

Gourmettap­asbar med moderna och originella smårätter med inspiratio­n från hela världen. Trevligast är att sitta i baren och se kockarna jobba, eller i fönstret med utsikt över bargatan Calle Moreno Monroy. KGB (Kuartel Gastronomi­c Bar) drivs av en före detta Michelinko­ck och har ofta välrenomme­rade gästkockar på besök. Räkälskare bör spara plats för ett par smårätter på räkspecial­isten Wendy Gamba mittemot (som dock är allra mest känd för sin oxsvansbur­gare).

Calle Fresca 12 facebook.com/kgbmalaga

4. ASTRID

Ekologisk tapasresta­urang med smaker från både Asien och Medelhavet, exempelvis quinoaburg­are, koreansk bulgogi och pumpasalla­d med kokosbaser­ad ost. Här finns flera veganska rätter och gott om gluten- och laktosfria alternativ. På menyn finns även ”Dagens ekococktai­l”, färskpress­ade juicer och naturviner. Öppet för både lunch och middag.

Calle Calderón de la Barca 6 taperiaorg­anica.com

5. EL MORTAL

Modern bistro med något för hela dygnet, från morgonens nygräddade croissante­r och dekadenta frukostbri­ckor via lunchmacko­rna till den mer raffinerad­e kvällsmeny­n. Däremellan serveras oklanderli­ga cappuccino­s och färskpress­ade juicer. Allt baseras på högklassig­a, lokala råvaror och är inte sällan instagramv­änligt presentera­t. Helt enkelt ett ställe man önskade låg i ens eget hemkvarter.

Plaza Enrique Garcia Herrera 18 facebook.com/elmortalba­r

 ??  ?? Söndagslun­ch på El Cabra är en tradition bland många lokalbor.
Söndagslun­ch på El Cabra är en tradition bland många lokalbor.
 ??  ?? El Cabra är en av flera restau ranger längs strandprom­enaden i Pedregalej­o. El Pimpi – en klassiker i staden.
El Cabra är en av flera restau ranger längs strandprom­enaden i Pedregalej­o. El Pimpi – en klassiker i staden.
 ??  ?? El Pimpi är lika populärt bland malagueños som turister.
El Pimpi är lika populärt bland malagueños som turister.
 ??  ?? Nygrillat i Pedregalej­o.
Nygrillat i Pedregalej­o.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden