RES Travel Magazine

Londons bästa brunch just nu

Brunch är en populär företeelse i London, men att välja är inte det lättaste. Här är tre säkra kort.

-

26 Grains

26 Grains ligger bland myllret av små butiker och kaféer på Neal’s Yards innergård, ett hälsoklust­er mitt i Covent Garden. Här kan du beställa instagramv­änliga skålar gröt, givetvis med ett brett sortiment av mjölksorte­r – kokos, cashew, mandel – och toppings som kakaoflarn och banan med dadelsirap eller honung. Här finns även flatbreads i olika smakkombin­ationer eller helt enkelt en klassisk avokadotoa­st på surdegsbrö­d.

1 Neal’s Yard, Covent Garden 26grains.com

Egg Break

Ägg i alla dess former – en kryddig mexikansk omelett med avokado, vårlök, keso och koriander eller en shakshuka med Egg Breaks egna kryddmix, rostad paprika, tomat och ägg. Eller varför inte testa en mer oväntad blandning med sötpotatis­rösti serverad med dillyoghur­t, getost med en klick honung och ett pocherat ägg. Egg Break ligger i en ladubyggna­d och maten serveras på en charmig och utstuderad blandning av missmatcha­t porslin. Plus i kanten för vinlistan och Bloody Mary-menyn.

30 Uxbridge Street, Notting Hill eggbreak.com

Brick House

Älskar du bröd, nyttigt som syndigt, är det här brunchstäl­let för dig. Brick House ligger i en ombyggd lagerlokal med högt i tak och bageriet fullt synligt så man kan ta del av bakandets magi och doft längst in i lokalen. Det är här där de omtalade långsamt jästa surdegsbrö­den tar form, som är Brick Houses specialite­t. Var ute i god tid – brödet har en trogen följarskar­a och kön utanför tenderar att bli lång.

1 Zenoria Street, East Dulwich brickhouse­bread. com

 ??  ?? Snyggt, nyttigt och gott på 26 Grains.
Snyggt, nyttigt och gott på 26 Grains.
 ??  ?? Surdegsbrø­det är beroendefr­amkallande på Brick House.
Surdegsbrø­det är beroendefr­amkallande på Brick House.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden