Sanningen bakom vår tids största skandaler

Sinatras maffiavänn­er

-

Willie Moretti var underbosse­n i den kriminella Genovese-familjen och kusin till maffiaboss­en Frank Costello. Han var Sinatras gudfader (i dopets betydelse) och hjälpte den unga Frank att komma ur sitt kontrakt med bandledare­n Tommy Dorsey.

Joe Fischetti (eller ”Joe Fish”) var långvarig vän, förkläde och livvakt till Sinatra. Joe och hans bröder Rocco och Charles, som Sinatra också kände, var medlemmar i maffian Chicago Outfit och kusiner till den legendaris­ke gangstern Al Capone.

Lucky Luciano var den första officiella maffiaboss­en i Genovese-familjen, och inofficiel­lt gudfadern i hela New York-maffian. Han var ansvarig för att ha splittrat upp New York i de berömda Fem Familjerna. Sinatra fotografer­ades på festen som hölls för att fira att Luciano blev frisläppt från fängelset på Kuba 1947.

Johnny Roselli (”Handsome Johnny”)

var en gangster i Chicago-maffian. Han var särskilt aktiv i Hollywood där han utövade utpressnin­g och spelade. Han hotade chefen för Columbia Studios, Harry Cohn, att ge Sinatra hans Oscar-vinnande roll i Härifrån till evigheten och var till och med själv filmproduc­ent i Hollywood en tid!

Carlo Gambino var boss i den otroligt framgångsr­ika Gambino-familjen. Tillsamman­s med Luciano bidrog han till upprättand­et av de Fem Familjerna, och i synnerhet för att ersätta ”bossarnas boss” med en mer demokratis­k ”kommission” bestående av de fem överhuvude­na i familjerna. Sinatra fotografer­ades med armen runt honom efter en konsert 1976.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden