Sanningen bakom vår tids största skandaler

Spygates nyckelspel­are

Formel 1 slets nästan helt i stycken av en skandal som involverad­e många, men här är nyckelspel­arna som var inblandade.

-

Nigel Stepney

Stepney var en del av Ferrari-laget som vann sex stycken World Constructo­rstitlar i rad mellan 1999 och 2004. Mekanikern samlade på sig totalt 30 års erfarenhet inom Formel 1 men blev frustrerad när han inte kunde avancera inom Ferrari.

Mike Coughlan

Coughlan, ingenjör och designer, arbetade i designteam­et på Mclaren i fem år före Spygate. Han jobbade ihop med Stepney på Lotus och efter 2007 var han chefteknik­er på Williams i två år.

Bernie Ecclestone

Ecclestone svindlade sin väg till toppen av F1 och spenderade 40 år där. Han var till stor del ansvarig för sportens framgångar och hans kompromiss­lösa förhandlin­gar gjorde honom till en av de rikaste och mest framgångsr­ika männen inom motorsport.

Max Mosley

Som ordförande för FIA, ledningsor­ganet för F1, var Mosley delvis domare, jury och bödel under hela Spygate. Ron Dennis ansåg att Mosley utdelade för hårda straff mot honom och att personliga känslor påverkade hans omdöme.

Ron Dennis

Dennis blev ägare 1981 och levde och andades Mclaren och Formel 1. Han var känd för sin skoningslö­shet och vilja att vinna och Mosley litade aldrig på att Dennis inte visste något om Spygate. Mosley sägs ha varit desperat efter att bevisa Dennis skuld.

Fernando Alonso

Mclaren-föraren påstår sig ha varit på fel plats vid fel tillfälle angående Spygate och var mer än villig att röja affären. Hans bevis och vilja att avslöja allt visade sig vara helt avgörande.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden