Sanningen bakom vår tids största skandaler

Bevisen

Från en klänning till inspelade telefonsam­tal....

-

Ett av de mest dramatiska och skandalösa bevisen var den ökända blå klänningen som fläckades ner med Bill Clintons sperma. Förståelig­t nog undrade många varför Monica behöll klänningen om hon aldrig hade någon avsikt att avslöja sin affär med presidente­n. Lewinsky hävdade att det absolut inte var en komplott för att sätta dit Clinton, hon hade bara inte insett att klänningen var smutsig tills hon skulle bära den igen. Först då sa Linda Tripp – som Lewinsky senare hävdade att hon hatade – åt henne att hon inte skulle tvätta klänningen utan placera den i ett kassaskåp om den skulle behövas som bevis senare.

Trots att hon protestera­de och sa att hon inte hade för avsikt att avslöja affären, tvättade inte Lewinsky klänningen. Senare när hon ville ha på sig den övertygade Tripp henne om att inte bära klänningen för att hon såg fet ut i den. Lewinsky hävdade fortfarand­e att hon tänkte tvätta klänningen, men när storyn om affären kom ut förlorade hon möjlighete­n att göra det.

Den marinblå Gap-klänningen fascinerad­e de som följde fallet och blev en tydlig fysisk symbol för den smutsigast­e presidents­kandalen i modern historia. Trots att Lewinsky i början sa att hon inte kunde bekräfta vad fläcken på klänningen var, visade ett Dna-test att det verkligen var sperma från USA:S president. Med detta säkrar klänningen en plats i amerikansk historia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden