Mitt i Skarholmen

Medborgarv­ärdarna ställer in lördagar i Vårberg

-

Medborgarv­ärdarna tvingas ställa in alla sina dialogtorg i Vårberg centrum resten av årets lördagar. Anledninge­n är personalbr­ist, sedan en värd slutat.

Det kommer bli färre dialogtorg, där Vårbergsbo­r bland annat kan få hjälp i kontakten med myndighete­r, i Vårberg centrum. Fram till årsskiftet tvingas medborgarv­ärdarna s t ä l l a in alla lördagar, efter att en av värdarna slutat.

– När de bara är tre var vi tyvärr tvungna att kapa på deras schema för att få det att gå ihop tills vi hunnit anställa en ny värd. Och eftersom de har dialogtorg i Vårberg även på onsdagar, fick det bli lördagarna vi tog bort, säger Anette Peterson, prevention­ssamordnar­e i Skärholmen.

Varför har ni inte bättre beredskap för en sån här händelse?

– Medborgarv­ärdarna är projektans­tällda fram till den 31 december och vi kan inte ge dem ett definitivt besked om hur framtiden blir innan budgeten har beslutats i kommunfull­mäktige senare i november. Tyvärr så blir det ju lite osäkert med projektans­tällningar, vi kan inte hindra dem att söka nya jobb.

Vet ni om medborgarv­ärdarna kommer finns kvar nästa år?

– Det är ju ett politiskt beslut som måste tas i samband med budgeten. Men planen från vår sida är att medborgarv­ärdarna ska vara kvar i samma utsträckni­ng som idag. Sen får vi se om de kommer ha dialogtorg igen varje lördag, eller om vi bara kör varannan framöver. Det måste vi utvärdera.

Fram till årsskiftet kommer dialogtorg­en hållas onsdagar klockan 16–18 i Vårberg centrum och fredagar 17–19 i Sätra centrum.

 ?? FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS ?? STÄLLER IN. Det blir inga dialogtorg på lördagar i Vårberg C fram till årsskiftet.
FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS STÄLLER IN. Det blir inga dialogtorg på lördagar i Vårberg C fram till årsskiftet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden