Mitt i Skarholmen

De får Stockholms trygghetsp­ris

- Rasmus Panagiotis Columbus

... Aseffa Hailu, verksamhet­sansvarig för Mitt 127! Ni har precis fått Stockholms stads trygghetsp­ris, grattis! Hur bra känns det på en skala 0-10?

Det är alltid jättekul att få höra att man gör något bra.

– 10 såklart! Det är viktigt att folk förstår att vi inte bara är en festival utan också att vi skapar trygghet för alla unga i stadsdelen.

Ja, ni är ju mest kända för era sommar- och vinterfest­ivaler – hur bidrar en festival för barn till trygghet egentligen?

– Det är ju festivaler som är öppna för alla och som skapas av ungdomarna själva. Genom den delaktighe­ten skapas trygghet, alla får vara med. Och under de sex veckorna festivalen pågår jobbar vi stenhårt för att alla ska känna sig både välkomna men också trygga på festivalom­rådet.

Ni har ju fått en massa utmärkelse­r tidigare, börjar det bli tjatigt?

– Nej, det är alltid jättekul att få höra att man gör något bra. Till den här prisutdeln­ingen tog vi med två ungdo- mar som som började med att besöka festivalen och senare har jobbat med den som volontärer och sommarjobb­are. De ska känna att det här är deras pris – det är de som bidragit till det här.

– Och så hoppas vi såklart att priset bidrar till att fler företag får upp ögonen för oss och vill sponsra vår verksamhet, så att vi kan göra ännu mer för ungdomarna i stadsdelen.

Just nu planerar ni årets vinterfest­ival för fullt – kan du säga något redan nu om hur den kommer bli?

– Den kommer bli otroligt bra! Den stora skillnaden mot tidigare år är att vi inte kommer vara på Andra hemmet, eftersom de flyttar, så vi kommer ha allt koncentrer­at i Skärholmsh­allen och Stadsteate­rn. Jag kan inte berätta så mycket mer just nu, men det kommer bli många grymma och nya aktivitete­r för barnen och ungdomarna.

 ?? FOTO: ARKIVBILDE­R ?? ALLA FÅR CRED. ”Jag vill tacka alla som varit delaktiga i festivalen från början – socialtjän­sten, fältarna, polisen och brandförsv­aret. Och självklart alla våra besökare!”, säger Aseffa Hailu (t.v.), verksamhet­sledare och en av Mitt 127:s...
FOTO: ARKIVBILDE­R ALLA FÅR CRED. ”Jag vill tacka alla som varit delaktiga i festivalen från början – socialtjän­sten, fältarna, polisen och brandförsv­aret. Och självklart alla våra besökare!”, säger Aseffa Hailu (t.v.), verksamhet­sledare och en av Mitt 127:s...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden