Mitt i Skarholmen

Nu kan du få hjälp att starta eget i Skärholmen

Hjälp med att starta ett nytt företag? Eller lite coachning i hur man gör en budget? Det kan du få i Skärholmen när StartUp Stockholm slog upp sina portar i tisdags.

- Rasmus Panagiotis Columbus

– Framtidens företag växer fram från erfarenhet av olika miljöer och skapas av människor med bakgrund i olika delar av världen. Därför måste vi vara där idéer skapas och tar form, säger Wadih El-Achkar.

Han är vd för Start- Up Stockholm, som i tisdags öppnade ett lokalkonto­r i Skärholmen. Där kan den som vill starta eget företag, eller som redan har ett och vill ha tips kring hur det kan utvecklas och drivas, få hjälp.

– Alla människor som har en idé de inte kan släppa, kan komma till oss. Vi kan bolla din idé, se om den är hållbar och hjälpa till att utveckla den, säger Wadih ElAchkar.

Kostnadsfr­i rådgivning

Kontoret i Skärholmen kommer till att börja med ha öppet en dag i veckan. Den som vill ha tips och råd kan boka in sig online och på kontoret bland annat få kostnadsfr­i hjälp av Start-up Stockholms affärsrådg­ivare eller vara med på seminarier och workshops.

Idag delar de lokaler med Fokus Skärholmen, på Portholmsg­ången 1, bakom Skärholmen centrum. Men planen är att de nästa år ska flytta in i större och mer permanenta lokaler, och Wadih El-Achkar hoppas att fler ska följa deras exempel.

– Miljön som finns i södra Stockholm där många olika erfarenhet­er och bakgrunder möts är något som det svenska näringsliv­et behöver ta till sig om det ska utvecklas. Och vi måste bli bättre på att finnas tillgängli­ga i de områden där människor traditione­llt inte använder de stödinsats­er som finns i samhället.

 ?? FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS OCH PRESSBILD ?? ÖPPNAR I DAG. På Start-Up Stockholm i Skärholmen kan den som vill starta eget företag få gratis hjälp och rådgivning. Wadih El-Achkar är vd.
FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS OCH PRESSBILD ÖPPNAR I DAG. På Start-Up Stockholm i Skärholmen kan den som vill starta eget företag få gratis hjälp och rådgivning. Wadih El-Achkar är vd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden