Mitt i Skarholmen

Två häktade för granat i Skärholmen

-

Två män har häktats, på sannolika skäl misstänkta för grovt brott mot lagen om brandfarli­ga och explosiva varor, efter den skarpa handgranat som hittades i Skärholmen i söndags.

Två personer är nu på sannolika skäl misstänkta för den granat som hittades i en bil på Idholmsväg­en i Skärholmen i söndags.

I onsdags förmiddag häktades den första, en 30-årig man, på sannolika skäl misstänkt för grovt brott mot la- gen om brandfarli­ga och explosiva varor. Han anhölls redan samma kväll som granaten hittades i bilen.

Och under onsdagen häktades ytterligar­e en person, en 31-årig man.

– Det är en till person som har blivit intressant för utredninge­n. Han anhölls i måndags kväll, säger Tove Kullberg, kammaråkla­gare.

”En separat händelse”

Tove Kullberg vill inte gå in på vilken relation de två männen har eller vad det kan finnas för motiv bakom brottet. I nuläget finns inget som tyder på kopplingar till andra händelser de senaste dagarna.

– Det här utreds som en separat händelse, säger hon.

Busstrafik fick ledas om

Polisen rubricerad­e inlednings­vis brottet även som olaga hot. De misstankar­na kvarstår fortfarand­e, säger Tove Kullberg.

Tillhörde bilen som granaten hittades i de två häktade personerna eller någon annan?

– Det vill jag inte kommentera, eftersom utredninge­n fortfarand­e är i ett initialt skede.

Det var klockan 09.24 på söndagsmor­gonen som polis kallades till en parkerings­plats på Idholmsväg­en, efter uppgifter om skadegörel­se mot en bil.

På plats hittade de en skarpladda­d handgranat som låg i bilen.

Ett större område spärrades av och busstrafik­en fick ledas om i väntan på polisens bombteknik­er.

– Man tog först bort handgranat­en och sedan tog man bilen till ett garage, sa SvenErik Olsson på Stockholms­polisen, till SVT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden