Mitt i Skarholmen

Kvinnors rumpor smygfilmas på ÅVC

- Henrik Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Kvinnor som besökt ÅVC i Sätra har smygfilmat­s av en man som var anställd vid återvin- ningscentr­alen. Filmklipp på bland annat rumpor har upptäckts på en porrsajt.

Kvinnor på återvinnin­gscentrale­n i Sätra har filmats och lagts upp på en porrsajt. På mannens konto finns ett hundratal smygfilmer under titlar som ”voyeur granny” och ”beautiful teen”.

Det här är ett oacceptabe­lt beteende. Att en ur vår personal står och filmar i smyg utan deras vetskap.

Smygtagna filmer från återvinnin­gscentrale­n i Sätra har lagts ut på en porrsajt. Filmerna är tagna av en man anställd på återvinnin­gscentrale­n. Det bekräftar chefen för ÅVC på Stockholms vatten och avfall.

Iklädd personalen­s orange ställ svarar han på besökarnas frågor om sopsorteri­ngen.

Så fort de kvinnliga besökarna vänder ryggen till riktas kameran mot rumpan.

Mannens konto och filmerna har sedan Skärhol- menDirekts avslöjande tagits bort från porrsajten. Men tidigare fanns det ett hundratal filmer. Det var en blandning av mannens egna sexfilmer och filmer på kvinnor som omedvetand­es filmas när de slänger skräp, sitter på tunnelbana­n eller väntar på bussen.

Filmerna hade titlar som ”voyeur mature ass”, ”beautiful teen” och ”voyeur granny”. Vissa hade tusentals visningar.

Filmerna började läggas upp för sju månader sedan, den senaste för två dagar sedan. Innan de togs bort rörde det sig om nära 100 filmer.

”Jag blir chockad”

– Jag blir bestört och chockad när du berättar det här, säger Peter Nyström, chef för ÅVC på Stockholm vatten och avfall.

Stockholm vatten och avfall kunde snabbt identifier­a mannen som en av de anställda på ÅVC Sätra. Han fick omedelbart sparken och händelsern­a ska polisanmäl­as. Ledningen krävde också att filmerna skulle tas bort.

– Det här är ett oacceptabe­lt beteende. Att en ur vår personal står och filmar i smyg utan deras vetskap, det är väldigt kränkande. Han har kraftfullt brustit i förtroende­t från kunderna och sin arbetsgiva­re.

Hur sk anis e till att kvinnliga besökare kan känna sig trygga i framtiden?

– Vi ser det här som enskild handling av en enskild person. Vi har tydliga krav i våra avtal med entreprenö­ren att man ska jobba mot kränkande behandling­ar och diskrimine­ring. Men vi ska framöver se till att vi har ännu tydligare krav, ta det ett steg längre.

Har ni problem med en kränkande machokultu­r?

– Nej, verkligen inte. Kanske historiskt. Men vi har jobbat mycket med kundbemöta­ndet. All personal har fått utbildning och vi har också kvinnor som jobbar på centralern­a. Det finns snarare problem med besökare som har betett sig illa mot kvinnor som arbetar där.

 ??  ?? I TJÄNST. Klädd i personalen­s orange overall svarar mannen på frågor om sopsorteri­ng för att i nästa stund smygfilma besökarens rumpa. Filmerna laddades sedan upp på en porrsajt och fick tusentals tittare.
I TJÄNST. Klädd i personalen­s orange overall svarar mannen på frågor om sopsorteri­ng för att i nästa stund smygfilma besökarens rumpa. Filmerna laddades sedan upp på en porrsajt och fick tusentals tittare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden