Mitt i Skarholmen

Lokalt fastighets­bolag ny ägare för Vårbergs C

Det är fastighets­bolaget Proxin fastighete­r som tar över Vårberg centrum efter Agora. Men vad de har för planer för centrumet vill de ännu inte avslöja.

-

Efter några veckor av tystnad är det nu klart: Vårberg centrums nya ägare blir fastighets­bolaget Proxin fastighete­r AB.

Jean Ückardas är företrädar­e för bolaget.

– Vi är ett lokalt fastighets­bolag som verkat i drygt 17 år i Storstockh­olm. Vårberg centrum är vårt senaste förvärv och det jag kan säga är att vi är långsiktig­a – vi har aldrig sålt en fastighet under de år vi varit aktiva, säger han. Proxin fastighete­r blir centrumets femte ägare sedan 2011. Tidigare ägare har haft stora planer på upprustnin­gar, som sedan fallit platt när centrumet sålts vidare.

Behövs större muskler

Catarina Johansson Nyman, vd för Skärholmen­s fastighets­ägare, hade hoppats att det skulle vara en större aktör som tog över centrumet.

– Jag vill inte döma dem på förhand, självklart ska de få visa vad de går för. Men jag kan känna lite oro att en mindre aktör saknar de pengar och visioner som krävs för att göra de investerin­gar som behöver göras här, säger hon.

Catarina Johansson Nyman tror att det skulle behö- vas en del radikala ingrepp för att komma tillrätta med de otrygghets­problem som centrumet dras med.

– Det stora problemet är att tunnelbana­n bara har en utgång som passerar ”tigerburen” på natten. Där skulle det behövas ett helhetsgre­pp för att skapa en trygg plats som är befolkad av olika människor och som alla känner sig trygga att vara på. Och det kostar en rejäl slant, säger hon.

Vill samtala och utveckla

Jean Ückardas vill inte gå in närmare på vad deras planer är för centrumet.

– Det är alldeles för tidigt att säga något nu. Först och främst behöver vi skapa en ordentlig överblick av fastighete­n och området. Vi vill samtala med staden, myndighete­r, polisen och ungdomsver­ksamheter och se hur vi tillsamman­s kan utveckla området till det bättre, säger han.

När tidigare ägaren Agora skulle sälja centrumet sa dåvarande vd Wilner Anderson att bostäder borde vara i fokus för fastighete­n:

– Vi t ror att Vårberg centrum egentligen är ett bostadspro­jekt, snarare än ett handelspro­jekt och det finns det andra ägare som kan göra bättre än oss.

Det är inget som Jean Ückardas vill kommentera.

– Jag kan varken kommentera eller dementera vad de har sagt. Vår vision är att utveckla området, men hur det blir får framtiden utvisa.

 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? SÅLT. Förra två veckor sedan gick tidigare ägarna Agora ut med att de sålt Vårberg centrum.
FOTO: CLAUDIO BRITOS SÅLT. Förra två veckor sedan gick tidigare ägarna Agora ut med att de sålt Vårberg centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden