Mitt i Skarholmen

Ingen gripen för skjutning mot restaurang i Bredäng

- Rasmus Panagiotis Columbus 070-680 67 50 rasmus.columbus@direktpres­s.se

En stor mängd förhör har hållits efter att en restaurang i Bredäng utsattes för skottlossn­ing i augusti. ”Det var bara lyckliga omständigh­eter som gjorde att ingen blev skadad”, beskriver polisen händelsen. Men ännu har ingen gripits.

Det var strax innan midnatt, natten mot den 7 augusti, s om restaurang­en över Hemköp i Bredäng centrum utsattes för skottlossn­ing. Restaurang­en var öppen och det fanns flera personer i lo- kalen när det skedde.

– Det var två eller flera personer som öppnade eld mot restaurang­en. Det beskrivs som en okontrolle­rad eldgivning, det var bara lyckliga omständigh­eter som gjorde att ingen blev skadad, säger Mats Eriksson, presstales­person på Stockholms­polisen.

Gärningspe­rsonerna misstänkts ha lämnat platsen på en moped, som senare hittades nedbrunnen vid Mälarhöjds­badet. Men polisen har ännu inga misstänkta.

– En stor mängd förhör har hållits och vi har gjort en del beslag, framförall­t av hyl- sor. Men vi har tyvärr inte lyckats gripa någon och i nuläget har vi inga misstänkta. Utredninge­n pågår fortfarand­e och vi jobbar vidare med traditione­lla metoder och inre spaning, säger Mats Eriksson.

Vet ni något om vad som ligger bakom händelsen?

– Det går säkert att spekulera om det, men vi brukar inte kommunicer­a ut något mer än det vi faktiskt vet.

Polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

 ?? FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS ?? MINNE. Flera skotthål syntes i restaurang­ens fasad efter skjutninge­n.
FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS MINNE. Flera skotthål syntes i restaurang­ens fasad efter skjutninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden