Mitt i Skarholmen

Nedbrunna krogens nyöppning dröjer

Det var den 21 juli i år som restaurang Tarantella utsattes för ett brandatten­tat. Ännu har ingen gripits för attacken. Det kan dröja månader innan Bredängskr­ogen kan öppna igen – men ägarna blickar framåt.

-

Jag hoppas att vi ska kunna öppna innan året är slut.

De senaste tre månaderna har inte en ynka öl hällts upp eller danssteg tagits på krogen Tarantella i Bredäng.

Detta efter den brandattac­k som skedde mot krogen den 21 juli, då någon eller några personer ska ha krossat en ruta och kastat in ett brinnande föremål i lokalen.

Enligt Sisab, som äger fast- igheten, var skadorna omfattande.

– Vi var tvungna att riva ut allting och sedan dess har vi haft fläktar i lokalen för att sanera ut all rökdoft, annars går det inte att vara där, säger Thomas Bergsell, pressansva­rig på Sisab.

Han säger att det kommer dröja några månader innan lokalerna kan öppna igen.

– Vi har precis blivit klara med saneringen, nu ska vi anlita en entreprenö­r som kan återställa alla ytor i lokalen. Därefter får Tarantella­s ägare ta över och inreda som de vill ha det, säger han.

Blickar framåt

Det är något Shahin Poormohadi, Tarantella­s ägare, ser fram emot.

– Det är klart det här har påverkat oss, men nu fokuserar vi på framtiden. Jag hoppas att vi ska kunna öppna innan året är slut, säger han.

Och det kan bli ett lite annorlunda Tarantella festsugna Bredängsbo­r kliver in på när krogen väl slår upp sina portar igen.

– Vi ser ju det här som ett nytt kapitel. Kanske kan det bli ett namnbyte, vi funderar på att komma med lite olika alternativ och så får folk säga vad de tycker. Och det kommer bli en del ändringar, men bara positiva ändringar. Vi ska komma tillbaka starkare från det här, säger han.

Ingen gripen

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för brandatten­tatet, men förundersö­kningen pågår fortfarand­e.

– Om det finns någon som vet mer om det som skedde får de gärna kontakta polisen, säger Ola Österling, pressekret­erare på Stockholms­polisen.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? FORTFARAND­E STÄNGT. Renovering­en av Tarantella efter brandattac­ken har tagit lång tid.
FOTO: CLAUDIO BRITOS FORTFARAND­E STÄNGT. Renovering­en av Tarantella efter brandattac­ken har tagit lång tid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden