Mitt i Skarholmen

Sätra SK siktar på futsalseri­en

127:s topplag Sätra SK gjorde en strålande säsong i division 1, men nådde inte hela vägen. – Det är klart det känns bittert, säger lagets måldrottni­ng Edina Begovic. Men nu siktar laget på futsalseri­en.

- Rasmus Panagiotis Columbus 070-680 67 50 rasmus.columbus@direktpres­s.se

Elitettan var nära för Sätra SK: s seniorlag i år. I lagets fjärde säsong i division 1 vann de 17 av säsongens 22 matcher. Men slutade tvåa, bara fyra poäng under serie- vinnaren IF Brommapojk­arna.

– Det är klart det känns bittert, vi kom tvåa förra året också. Vi är absolut nöjda med fotbollen vi har presterat den här säsongen, men vi är ju alla vinnarskal­lar, ingen vill komma tvåa, säger Edina Begovic, forward och lagets måldrottni­ng. Vad var det som gjorde att ni inte nådde hela vägen? – Vi tappade poäng mot lite sämre lag, det är de po- ängen s om känns mest såhär i slutändan. Det var matcher som vi verkligen hade behövt vinna. Nu blev det istället Brommapojk­arna som knep kvalplatse­n och sen tog sig vidare till Elitettan.

”Skönt att slippa dem”

– Det är bara att gratulera, det blir skönt att slippa dem nästa år, säger Edina Begovic och skrattar.

Till våren börjar laget jak- ten på en kvalplats till Elitettan i gen. Men nu är det svenska futsalseri­en RFL som väntar för Sätra SK. På söndag spelar de sin första match i Sätrahalle­n.

– Futsal är något vi har kommit långt i. Vi har två spelare som är landslagsa­ktuella och många som har potential för att spela i futsalland­slaget, så det är bara att komma och kolla och stötta oss, säger Edina Begovic.

 ?? FOTO: SARA ULLBERG ?? VILL HA STÖD. ”Vi är ett topplag, har bra spelare och spelar rolig fotboll. Alla som inte sett oss går miste om något”, säger måldrottni­ngen Edina Begovic.
FOTO: SARA ULLBERG VILL HA STÖD. ”Vi är ett topplag, har bra spelare och spelar rolig fotboll. Alla som inte sett oss går miste om något”, säger måldrottni­ngen Edina Begovic.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden