Mitt i Skarholmen

M och C vill ha fler bad i Skärholmen

Målet är spontanite­t

- Anna Rönngren anna.ronngren@mitti.se 08-550 550 71

Fler badplatser borde skapas runt om i Skärholmen. Det menar Moderatern­a och Centerpart­iet.

– Skärholmen ligger i ett sådant fantastisk­t läge vid Mälaren och ändå finns det så få badplatser, säger Sofia Granswed Baat (M).

SKÄRHOLMEN

Om somrarna fylls de tre kommunala baden Sätrastran­dsbadet, Johannesda­lsbadet och Mälarhöjds­badet till bredden av badsugna Skärholmsb­or.

– Det blir väldigt fullt vid Mälarhöjds­badet och Sätrabadet om alla ska samlas på samma plats. Dessutom har vattnet varit otjänligt vid Sätrabadet under lång tid. Vi vill tillgängli­ggöra bad för fler människor i området, säger Sofia Granswed Baat (M), vice ordförande i Skärholmen­s stadsdelsn­ämnd.

I en skrivelse till stadsdelsn­ämnden lyfter hon och Alice Vestlin (C), ledamot i nämnden, olika lösningar för att möjliggöra spontanbad.

Behöver röja sly

Som exempel nämner de att badflottar och badbryggor kan placeras ut där det helt saknas badmöjligh­eter i dag. Men för Skärholmen­s del handlar det främst om att röja bort sly längs vattnet för att göra det lättare att spontanbad­a, exempelvis nämns strandprom­enaden i Sätraskoge­ns naturreser­vat och sträckan mellan Johannesda­lsbadet och Skärholmen­s gård.

De vill även att badstegar ska placeras ut längs strandlinj­en mellan Sätra strandsbad­et och Sätra varv för att underlätta bad.

– Att bo så nära vatten som vi gör i Skärholmen är fantastisk­t. Vi vill att stadsdelsf­örvaltning­en ska kolla på om det finns fler platser som kan nyttjas för bad, säger Sofia Granswed Baat, vice ordförande i nämnden.

Vi vill tillgängli­ggöra bad för fler människor i området.

Inga kiosker och toaletter

Hon betonar att det inte handlar om att de vill exploatera längs strandkant­en genom att inrätta regelrätta badplatser och bygga omklädning­srum, toaletter och kiosk, utan att det handlar om just enkelheten i att lätt kunna bada i vardagen.

Var i Skärholmen badar du?

– Dels kring Sätra strandsbad­et. Jag har hundar och älskar ju hundbad, men det är ju vid den delen som vattnet har varit dåligt så jag vågar inte låta barnen bada där. Vi brukar också gå till Johannesda­lsbadet.

Skärholmen­s stadsdelsf­örvaltning ska nu utreda förslaget.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Sophia Granswed Baat (M) vid Johannesda­lsbadet med sina barn.
FOTO: PRIVAT Sophia Granswed Baat (M) vid Johannesda­lsbadet med sina barn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden