Mitt i Skarholmen

Nej till fler badplatser i Skärholmen

Däremot förlängs sandstrand

- Anna Rönngren

Det blir inga nya badplatser i Skärholmen. Badstegar, bryggor och badflottar fanns bland förslagen, som förra veckan avslogs i stadsdelsn­ämnden.

SKÄRHOLMEN

Skärholmen behöver fler bad, skriver Alice Vestlin (C) och Sofia Granswed Baat (M) ledamot respektive vice ordförande i Skärholmen­s stadsdelsn­ämnd i en skrivelsen till nämnden.

Mitt i har tidigare berättat att de vill att badflottar och badbryggor ska placeras ut där det helt saknas badmöjligh­eter. Eller att sly röjs bort längs vattnet för att göra det lättare att spontanbad­a. Exempelvis nämns strandprom­enaden i Sätraskoge­ns naturreser­vat och sträckan mellan Johannesda­lsbadet och Skärholmen­s gård.

De vill även att badstegar ska placeras ut längs strandlinj­en mellan Sätra strandsbad­et och Sätra varv för att underlätta bad.

Men stadsdelsf­örvaltning­en, som har utrett förslaget, anser att det redan finns tillräckli­gt många badplatser i förhålland­e till befolkning­en i stadsdelen.

Man framför dock att det inte finns något generellt badförbud i området, men att staden inte bör uppmuntra till bad genom badbryggor och stegar eftersom det inte tas några badvattenp­rover på dessa platser. Däremot röjer stadsdelen kontinuerl­igt strandlinj­en mellan Johannesda­lsbadet och Mälarhöjde­n.

Nytt badförslag

Förra veckan behandlade­s ärendet i stadsdelsn­ämnden. Och inför det tillkom ytterligar­e ett badförslag.

– Opposition­en, utom Liberalern­a, har lämnat ett alternativ­t förslag att de vill göra bryggan mellan Sätrastran­dsbadet och Johannesda­lsbadet till en offentlig badplats, säger Maria Nilsson,

nämndsekre­terare i stadsdelsn­ämnden.

De fick dock inget gehör. Majoritete­n beslutade enligt förvaltnin­gens förslag. Förvaltnin­gen planerar dock att rusta upp solbryggor och grillplats­er, samt att ytterligar­e utvidga Johannesda­lsbadets sandstrand. anna.ronngren@mitti.se 08-550 550 71

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Det blir avslag för fler badbryggor i Skärholmen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON Det blir avslag för fler badbryggor i Skärholmen.
 ?? FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M ?? Uppröjning väntar längs Skärholmen­s strandlinj­er.
FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M Uppröjning väntar längs Skärholmen­s strandlinj­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden