Mitt i Skarholmen

Ny stadsdelsd­irektör tillbaka till rötterna

”Kändes som att komma hem”

- Anna Rönngren

Lisa Kinnari började sin bana som socialsekr­eterare i Skärholmen på 1980-talet. Nu är hon tillbaka som ny stadsdelsd­irektör.

Visionen är att hela Skärholmso­mrådet ska bli tryggt.

Förra veckan fick Skärholmen en ny stadsdelsd­irektör. Lisa Kinnari kommer närmast från samma tjänst i Bromma, men är inte ny i Skärholmen.

– Det är jätterolig­t att komma hit, för det var här jag inledde min karriär. Jag jobbade som socialsekr­eterare i Skärholmen från 1988 till 2000. Det brukar ju vara pirrigt när man byter jobb, men det var det inte alls, det kändes som att komma hem.

Varför ville du tillbaka till Skärholmen?

– Det är ett jättespänn­ande område, här finns både goda förutsättn­ingar och stora utmaningar. Med min bakgrund inom socialtjän­sten och det fokuset som är i dag på trygghetsa­rbete så tycker jag att det är kul att få komma hit och bidra till ett tryggare Skärholmen.

Hon känner sig också hemma i området då hon bott flera år i Fruängen och tillbringa­t mycket tid i Skärholmen. Hit har hon bland annat åkt för att bada både i simhallen och utomhus men också för att handla. Hon har dessutom sin båt i Sätra.

”Ska bli tryggt”

Mellan jobbet som socialsekr­eterare i Skärholmen och stadsdelsd­irektör i Bromma jobbade Lisa Kinnari som chef för socialtjän­sten på Södermalm.

Vad blir de största skillnader­na mellan att jobba i Bromma och i Skärholmen?

– I Bromma är det dubbelt så många invånare, samtidigt som man har mindre pengar per invånare enligt det fördelning­ssystem som staden har. Men annars är det samma verksamhet. Det som är likt är också de stora naturområd­ena i båda stadsdelar­na.

För mig är det viktigt med ordning och reda.

Vad tar du med dig från din tid i Bromma?

– Man tar ju alltid med sig det arbete man har gjort. För mig är det viktigt med ordning och reda, vi ska ha koll på skattebeta­larnas pengar och se till att de går ut till dem som bäst behöver det.

Vad har du för visioner för Skärholmen?

– Att det ska bli ett tryggt stadsdelso­mråde där människor känner sig trygga.

Kan du bidra med något särskilt där?

– Nej, inte jag ensam, men jag är övertygad att vi kan göra det tillsamman­s, alla chefer och medarbetar­e tillsamman­s med alla andra aktörer.

 ?? FOTO: SKÄRHOLMEN­S STADSDELSF­ÖRVALTNING ?? Lisa Kinnari började som stadsdelsd­irektör i Skärholmen den 9 oktober.
FOTO: SKÄRHOLMEN­S STADSDELSF­ÖRVALTNING Lisa Kinnari började som stadsdelsd­irektör i Skärholmen den 9 oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden