Mitt i Skarholmen

Läskigt mycket kul på höstlovet!

Välj mellan allt från lego till skräck, dans och spel på ledigheten

- Anna Rönngren

Inga höstlovsle­diga barn och ungdomar behöver gå sysslolösa. I Skärholmen erbjuds aktivitete­r inom idrott, kultur och spel. Här är några av dem.

1

Biopyssel, lek och skapande.

Kulturhuse­t i Skärholmen har som vanligt flera aktivitete­r för höstlovsle­diga. barn och unga mellan 5 och 19 år.

Måndag, torsdag, fredag och söndag erbjuds biopyssel, lek och skapande för barn och unga mellan 5 och 19 år i foajén. Och torsdag klockan 12.30, 13.30 samt 15.30 kan barn mellan 5 och 10 år vara med och skapa dramatiser­ad musiksaga där de tillsamman­s med skådespela­re får utforska hur olika ljud låter. Vad är det exempelvis som gör ett ljud läskigt eller roligt, och vad är skillnaden mellan ett elakt och ett glatt skratt?

2

Film och teater.

I Kulturhuse­t visas även höstlovsbi­o, bland annat Paw Patrol, Nelly Rapp och Elementärt. Biobiljett­er kostar 50 kronor inklusive popcorn. Under veckan erbjuds även Pizza-bio där det efter visningen av skräckfilm­en The Bobodook bjuds på pizza och samtal.

Under lovet spelas också teaterföre­ställninge­n

”I mitten sitter kärnan” vid ett flertal tillfällen. Föreställn­ingen vänder sig till barn 6–10 år och biljettern­a som bokas innan kostar 60 kronor för barn och 120 för vuxna över 26.

3

Dans, lek och idrott.

För den som vill röra på sig erbjuder Skärholmen­s sim och idrottshal­ls olika gratisakti­viteter alla veckans vardagar. Måndag och tisdag klockan 13-15.30 får barn från 6 år och uppåt testa cirkuslek. På tisdagen är det spökboll för 7–10-åringar mellan klockan 15 och 16. På torsdagen erbjuds dans för funktionsh­indrade klockan 13–13.30 och på fredagen hinderbana för alla åldrar klockan 11.30– 14.30. Måndag, onsdag och torsdag blir det bollsporte­r för alla åldrar klockan 11.30–14.30. Och måndag och torsdag klockan 16–17 får 11–14-åringar gymma med instruktör.

Under veckan får även de som är 11–19 år prova på gruppträni­ngspass gratis, de som är 15-19 år får även prova gratis gym.

4

Byggen, skapande och spel.

Även Skärholmen­s centrum ordnar i samarbete med föreningen Drömstort flera aktivitete­r under höstlovet. På måndagen får man prova på att tufta, på tisdagen att måla på canvas och på onsdagen olika tekniker för att fläta.

På torsdagen och fredagen blir det legodagar när man få komma och bygga. Lego Masters Sverige-vinnaren 2020, David Gustafsson hjälper besökarna med tips och trix.

Under måndag till fredag klockan 12–16 är det häng i lokalen mitt emot Normal där det bjuds på sockervadd och finns gaminghörn­a, Fifa-turnering, brädspel, kortspel och Kahoot.

Den som är intressera­d av arkitektur och att bygga och konstruera har även möjlighet att under handlednin­g av arkitektst­udenter och biblioteka­rier få skapa sin egen variant av stadshuset­s torn i papp med utgångspun­kt från originalri­tningarna och från en 3D-printad miniatyrmo­dell av byggnaden.

Workshopen hålls runt om i staden och kommer till Bredängs bibliotek onsdag 1 november klockan 13–15.

Ytterligar­e aktivitete­r finns på stadens fritidsgår­dar, parklekar och bibliotek. För mer informatio­n om stadens aktivitete­r läs på stadens sajt: stockholm.se anna.ronngren@mitti.se

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Unga mellan 15 och 19 år kan testa på att gymma.
FOTO: MOSTPHOTOS Unga mellan 15 och 19 år kan testa på att gymma.
 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Nelly Rapp och dödens spegel är en av filmerna som visas i Kulturhuse­t.
FOTO: PRESSBILD Nelly Rapp och dödens spegel är en av filmerna som visas i Kulturhuse­t.
 ?? FOTO: JOSÉ FIGUEROA, STADSTEATE­RN ?? Barnpjäsen I mitten sitter kärnan.
FOTO: JOSÉ FIGUEROA, STADSTEATE­RN Barnpjäsen I mitten sitter kärnan.
 ?? ?? Halloween=skräck.
FOTO: MOSTPHOTOS
Halloween=skräck. FOTO: MOSTPHOTOS
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Legosugen?
FOTO: MOSTPHOTOS Legosugen?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden