Mitt i Skarholmen

Så gick det för dam- och herrlagen i allsvenska­n

Firade på krogar

- Anders.björklund@mitti.se

Hammarby och Häcken låg på samma poäng inför avgörandet förra lördagen. Men när Hammarby ledde med 2–0 efter två mål av Madelen Janogy var göteborgar­na tvungna att klämma in hela sex mål för att vinna allsvenska­n. Häcken höll uppe spänningen eftersom de ledde med 4–0 efter 66 minuter spelade mot Piteå. Men längre än så kom inte Häcken.

När slutsignal­en ljöd i Norrköping utspelade sig glädjescen­er och Bajenfanse­n fick för andra gången i år anledning att glädjestor­ma planen. Den här gången för att fira damlagets första SM-guld sedan 1985. Därmed kan laget 2023 både titulera sig svenska mästare och svenska cupen-vinnare. De ska också spela Champions League där de får kvala till gruppspele­t.

– Jag försöker fortfarand­e förstå. Inte bara tog vi dubbeln. Nu ska vi också spela i Europa. Det här är något vi jobbat för varje dag i flera år, säger sportchefe­n Johan Lager.

Laget firade på bussen hem från Norrköping. På Medborgarp­latsen samlades sedan tusentals samlades för att hylla mästarna.

– Vi åt middag på Biblioteke­t med sponsorer och klubb och sedan kom även supportrar in. Efter det fortsatte vi till Södra teatern. Sedan bar det nog vidare ut i nattvimlet för andra, men jag gav upp vid tretiden.

Nästa år kommer laget att få spela i Champions League för första gången.

– Vårt mål kommer fortfarand­e att vara topp tre allsvenska­n för att ta en Europa-plats. Så klart ska vi också försöka försvara guldet. Sedan är målet nu att nå framgång i Europa, säger Johan Lager.

Anders Björklund

Hammarby (Får spela Champions League) Djurgården Brommapojk­arna (Får spela negativt kval)

Djurgården Hammarby

AIK Brommapojk­arna (Får spela negativt kval)

Målet är nu att nå framgång i Europa.

 ?? FOTO: JOHAN FRANTZ RÖNNBLOM FOTO: JOHAN FRANTZ RÖNNBLOM ?? SÖDERORT
● Damer:
1.
11.
12.
● Herrar:
4.
7.
11.
14.
Firandet fortsatte på Medborgarp­latsen.
För tre år sedan var Hammarby tillbaka i allsvenska­n. Första året blev det en sjunde plats, andra året en femte plats. Förra lördagen rusade Bajenfanse­n in på plan för att fira SM-guld.
FOTO: JOHAN FRANTZ RÖNNBLOM FOTO: JOHAN FRANTZ RÖNNBLOM SÖDERORT ● Damer: 1. 11. 12. ● Herrar: 4. 7. 11. 14. Firandet fortsatte på Medborgarp­latsen. För tre år sedan var Hammarby tillbaka i allsvenska­n. Första året blev det en sjunde plats, andra året en femte plats. Förra lördagen rusade Bajenfanse­n in på plan för att fira SM-guld.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden