Mitt i Skarholmen

De kämpar för att behålla sin plats i division ett

”De kommande matcherna vinner vi”

- Jennie Krook

Ibland är det svårt att som tränare stå bredvid, man vill hoppa in i spelet.

Det är kul med ungdomar i styrelsen, de har mer koll på sociala medier och att göra reklam utåt och sådant.

Spårvägens volleyboll­damer klättrade en division inför den här säsongen. Men det höga tempot på division 1 har visat sig vara en stor utmaning.

SKÄRHOLMEN

Full aktivitet råder i det som kallas Lilla hallen i Skärholmsh­allen. De starka lamporna påminner om solljus och någon novembertr­ötthet märks inte på något håll i hallen när spelarna energiskt jobbar på att hålla bollarna i luften.

Jessika Wettergren, 32, är på plats tidigt inför kvällens träningspa­ss med damlaget. Hon är bekant med de flesta volleyboll­agen i Spårvägen och i väntan på att träningen ska börja hoppar hon in lite hos laget som tränar innan. Förutom spelare är hon även aktiv som både tränare och ordförande i klubben.

– Jag började med volleyboll när jag var nio år, följde med en kompis på en träning. Jag gillar att det är högt tempo och explosivt. Det är bara kul helt enkelt, säger hon.

Nu är målet för henne och damlaget att hålla sig kvar i division 1, där de spelat sedan säsongen drog i gång i september.

– Vi siktar på åttonde plats eller bättre, då är man garanterad en plats nästa säsong.

Högre tempo i division 1

Men de har fått en tuff start. Nivåskilln­aden från förra säsongen är tydlig och hittills har de förlorat alla matcher. Enligt lagets tränare Marcelo Lafitte, 30, handlar det om en inkörnings­period. Han berättar att det är ett högre tempo i division 1, och de håller på att bli bättre på det.

Nu har de tre matcher kvar fram till juluppehål­let.

– Vi kommer att vinna de kommande matcherna, säger han självsäker­t.

Utöver tränarroll­en för damerna spelar Marcelo Lafitte också i Spåvägens herrlag.

På frågan vad som är roligast, att vara tränare eller spelare, svarar båda två snabbt att det är att spela.

– Det är kul att se spelare utvecklas. Men ibland är det svårt att som tränare stå bredvid, man vill nästan hoppa in i spelet själv, säger Jessika Wettergren.

Uppemot 80 medlemmar

Klubben har sammanlagt sex lag och runt 70-80 medlemmar, de flesta från södra Stockholm. Och engagemang­et bland de unga är stort, även i styrelsen.

– Det är kul att ha med ungdomar i styrelsen, de har mer koll på sociala medier och att göra reklam utåt och sådant, säger hon.

 ?? FOTO: JENNIE KROOK FOTO: JENNIE KROOK ?? Spårvägens damlag har matcher varje helg fram till jul och träningar två gånger i veckan.
Jessika Wettergren och Marcelo Lafitte tillbringa­r stora delar av sin fritid i Skärholmsh­allen.
FOTO: JENNIE KROOK FOTO: JENNIE KROOK Spårvägens damlag har matcher varje helg fram till jul och träningar två gånger i veckan. Jessika Wettergren och Marcelo Lafitte tillbringa­r stora delar av sin fritid i Skärholmsh­allen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden