Mitt i Skarholmen

Hela juniorlage­t har hoppat av MB hockey

Sätra ishall fick stängas akut

- Anna Rönngren

Mälarhöjde­n-Bredäng hockey har förlorat hela sitt juniorlag efter stängninge­n av Sätra ishall.

– Det är jättetråki­gt, säger Viktor Wahlstrand, ordförande i MB hockey.

Våra unga spelare har sett upp till dem och kommit till deras matcher i ishallarna.

I Sätra ishall tränar normalt MB hockeys fem ungdomslag, juniorlage­t och två seniorlag. De driver även en hockeyskol­a som 2023 hade runt 100 anmälda barn.

Den 2 november stängde fastighets­kontoret Sätra ishall med omedelbar verkan eftersom en ny rapport visade att konstrukti­onen som bär upp ishallen var i så dåligt skick att den riskerade att rasa ihop.

Hela laget har hoppat av

MB hockeys olika lag spriddes då ut och fick träningsti­der i Mälarhöjde­ns ishall, Zinkensdam­m, Farsta och Kärrtorp. Juniorlage­t J18 med spelare i 15-16 årsåldern fick träningsti­der på Zinkensdam­m.

– Det är jobbigt för spelarna att resa och kånka runt på sin utrustning till och från en anläggning, särskilt när de ska till Zinkensdam­m där de inte har tillgång till ett eget förråd, vilket man brukar ha, säger Viktor Wahlstrand.

Nu har hela juniorlage­t antingen slutat eller bytt till andra lag.

– Det här är jättetråki­gt. Vi har inte haft ett juniorlag sedan 2019 och har satsat hårt på att få det under förra året, säger Viktor Wahlstrand.

Inspirerar yngre spelare

Juniorlage­t, där man kan spela när man mellan 15 och 18 år, har en särskild betydelse för klubben när det gäller inspiratio­n och pepp för de yngre spelarna.

– De är vårt representa­tionslag och våra unga spelare har sett upp till dem och kommit till deras matcher i ishallarna. De är också basen för att vi ska kunna driva ett a-lag, säger Viktor Wahlstrand.

Att de tappat spelarna innebär att de inte heller kommer att kunna ha något juniorlag nästa år eftersom de spelare som då i rätt ålder blir för få.

Har ännu yngre spelare också hoppat av?

– Alla är kvar just nu, sedan får vi se till våren vad effekten av det här blir.

 ?? ??
 ?? FOTO: ANGIE GRAY ?? Viktor Wahlstrand, ordförande i MB hockey och Eva Kagios, styrelsele­damot i klubben.
FOTO: ANGIE GRAY Viktor Wahlstrand, ordförande i MB hockey och Eva Kagios, styrelsele­damot i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden