Mitt i Skarholmen

C: Det behövs bättre snöröjning på de lokala idrottspla­tserna

- Alice Vestlin (C), ledamot i Skärholmen­s stadsdelsn­ämnd Kenth Aronsson (C), ersättare i Skärholmen­s stadsdelsn­ämnd

Vinterns snöfall och kyla har varit minst sagt utmanande. Snömassorn­a har påverkat stockholma­rna på flera sätt, inte minst genom minskade möjlighete­r till idrott för barn och unga. Snöröjning av idrottspla­tser är en avgörande faktor för att möjliggöra för bland annat fotboll utomhus även på vintern. Att snöröja våra befintliga fotbollspl­aner innebär också att traditione­lla hallidrott­erna får bättre tillgång till stadens idrottshal­lar då fler fotbollstr­äningar kan förläggas utomhus.

Under förra mandatperi­oden, när Centerpart­iet hade ansvar för idrottsfrå­gor, ökade vi snöröjning av fotbollspl­aner avsevärt. Bara under 2022 utökades de snöröjda fotbollspl­anerna med nio stycken. Målsättnin­gen var att alla stockholma­re skulle ha minst en snöröjd fotbollspl­an inom rimligt avstånd. Till skillnad från den styrande majoritete­n vill Centerpart­iet att Stockholm ytterligar­e höjer ambitionen för att fler fotbollspl­aner ska snöröjas vintrar som denna. Vilket vi också föreslagit i en motion till kommunfull­mäktige.

I vår stadsdel

snöröjs bara en av de tre fotbollspl­anerna på Vårbergs IP. Det skulle både vara smart och effektivt att snöröja alla planer på idrottspla­tsen, åtminstone den andra 11-spelsplane­n som ligger precis bredvid den plan som nu snöröjs.

Även planerna

på Sätra BP och Bredängs BP borde ingå i snöröjning­sprogramme­t så att barn och unga i hela vår stadsdel kan spela fotboll på vintern. Nu är det hög tid för Stockholms styrande majoritet att ta ansvar och skapa de förutsättn­ingar föreningsl­ivet behöver även under vintern. En investerin­g i barn och ungas idrottande är en investerin­g för framtiden. Det kostar mer att låta bli.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Att snöröja fotbollspl­aner är en investerin­g i barn och unga, menar debattörer­na.
FOTO: MOSTPHOTOS Att snöröja fotbollspl­aner är en investerin­g i barn och unga, menar debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden