Mitt i Skarholmen

Spänd stämning efter dödskjutni­ng

POLISEN SÖKER VITTNEN. Man häktades i början av veckan misstänkt för mord

- Pia Bispo pia.bispo@mitti.se

Många invånare i Skärholmen är oroliga dagarna efter mordet på en man i 25-årsåldern.

– Det är spänt hela tiden. Jag vågar inte låta mitt barn vara ute ensam, säger Amina Abdinoor.

I måndags häktats en man misstänkt för mordet.

SKÄRHOLMEN

Barnen gungar och leker i bostadsomr­ådet på höjden intill Skärholmen centrum. Här var det fullt av poliser i fredags kväll, efter att en man i 25-årsåldern skjutits ihjäl i området.

Samtidigt som flera invånare som Mitt i träffar är vana vid att se poliser här, är de oroliga för att nya brott ska begås.

En av dem är Amina Abdinoor. Hon vågar inte låta sin dotter, som är i lågstadieå­ldern, vara ute och leka själv. Samtidigt kan hon inte hålla sin tonårsson inomhus hela tiden.

– Min son var ute på promenad precis innan mordet skedde. Det räcker att vara på fel plats vid fel tidpunkt för att något ska hända. Så var det inte för tio år sedan här. Då var det tryggt och barnen var ute själva och lekte, säger hon.

Vill att unga får hjälp tidigt

Mordet är den första dödsskjutn­ingen på fyra månader i Stockholm.

– Jag hade tänkt att det äntligen vänt, men tydligen inte. Det händer här trots att polisen är här ofta. Jag tänker att man måste jobba tillsamman­s för att lösa detta. Så fort ungdomar hamnar i ett gäng måste man ta tag i det, innan det går för långt, säger Amina Abdinoor.

En man som Mitt i träffar i området var lättad att han åkt därifrån kort innan skjutninge­n på fredagen.

– Annars hade de kanske skjutit mig också, om jag gått ut när jag hört smällen. Jag ser ofta lyxbilar här i området som män åker runt i. Jag tänker att vi måste ha fler poliser här som kontroller­ar fler personer. Det är spänt och oroligt hela tiden. Man vet inte vem man träffar på när man går ut, säger mannen som vill vara anonym.

Man häktad

Efter dödsskjutn­ingen, som inträffade vid 18-tiden i fredags, höll polisen många förhör med invånare i området. De gjorde en brottsplat­sundersökn­ing, säkrade spår och gick igenom filmer från olika övervaknin­gskameror. En man i 25-årsåldern greps och anhölls på lördagen misstänkt för dådet.

På måndagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Utredninge­n fortsätter, och polisen efterfråga­r ytterligar­e vittnen som kan ha gjort iakttagels­er i samband med händelsen. De ombeds ringa 114 14, säger senior åklagare Daniel Insulander, i ett uttalande.

Jag tänker att vi måste ha fler poliser här som kontroller­ar fler personer

 ?? FOTO: ANGIE GRAY ?? Mordet är den första dödsskjutn­ingen på fyra månader i Stockholm. ”Jag hade tänkt att det äntligen vänt, men tydligen inte”, säger en mamma om våldsvågen.
FOTO: ANGIE GRAY Mordet är den första dödsskjutn­ingen på fyra månader i Stockholm. ”Jag hade tänkt att det äntligen vänt, men tydligen inte”, säger en mamma om våldsvågen.
 ?? FOTO: ANGIE GRAY ?? ”Det är spänt och oroligt hela tiden här. Man vet inte vem man träffar på när man går ut”, säger en man i Skärholmen efter mordet.
FOTO: ANGIE GRAY ”Det är spänt och oroligt hela tiden här. Man vet inte vem man träffar på när man går ut”, säger en man i Skärholmen efter mordet.
 ?? FOTO: ANGIE GRAY ?? Här sköts en man ihjäl i Skärholmen i fredags kväll. När Mitt i kommer dit på måndagen är blommorna borttagna.
FOTO: ANGIE GRAY Här sköts en man ihjäl i Skärholmen i fredags kväll. När Mitt i kommer dit på måndagen är blommorna borttagna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden