Mitt i Skarholmen

Zina från Vårberg är topp tre i världen

- Rasmus Panagiotis Columbus

Tredje bäst i världen. Det är Vårbergsfi­ghtern Zina Djelassi efter förra veckans VM i kickboxnin­g. Men hon är långt ifrån nöjd. – Man måste sikta på guld, annars har man inget där att göra.

Vårbergsbo­n Zina Djelassi hade blivit seedad till VM i Budapest efter sitt EM-silver i kickboxnin­g förra året. Första matchen mot Frankrike gick vägen. Enda hindret till finalen var Ukrainskan Natalija Martiuchin­a.

– Jag har mött henne tidigare och vet att hon har en avig stil. Hon är svår att läsa av och slagen kommer från alla håll.

”Siktade mot guld”

Zina Djelassi vann första ronden, men i den andra fick hon poängavdra­g efter en otillåten fasthållni­ng. Tredje ronden blev jämn, men när klockan ringde visste Zina Djelassi att det inte skulle bli någon VM-final.

– Jag såg det direkt när jag tittade mot mina tränare och landslagsk­amrater. Jag blev besviken såklart, jag siktade ju mot guld. Man måste sikta mot det, annars har man inget där att göra, säger hon.

– Men det är såklart jättekul att vara en av de tre bästa i världen i sin viktklass och få möta de bästa i världen.

Växte upp i Bredäng

Zina Djelassi växte upp i Bredäng och gick i Bredängssk­olan med bland annat MMA-bröderna Omid och Amir Albazi.

– Då visste jag inte ens vad kampsport var. Men när jag gick på gymnasiet ville jag börja träna, men att gå till gymmet kändes tråkigt. Så jag frågade en klasskompi­s som höll på med kickboxnin­g om inte hon kunde hålla ett pass för mig och sen dess har jag kört.

”Fortsätta utvecklas”

Sedan 2011 är hon given i det svenska landslaget.

– Det betyder jättemycke­t, att få represente­ra Sverige är såklart ett av de största målen en kan ha som fighter, så det är jättestort.

Vad väntar nu för dig?

– Jag ska fortsätta träna och utvecklas hela tiden, säger Zina Djelassi.

 ??  ??
 ?? FOTO: SVENSKA BUDO- OCH KAMPSPORTS­FÖRBUNDET ?? TJOFF. Zina Djelassi (i blått) tog med sig ett brons hem från VM i kickboxnin­g.
FOTO: SVENSKA BUDO- OCH KAMPSPORTS­FÖRBUNDET TJOFF. Zina Djelassi (i blått) tog med sig ett brons hem från VM i kickboxnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden