Mitt i Södermalm

Hotellklas­siker vill bli nytt nöjespalat­s

Strand Hotel på Blasieholm­en nysatsar med brasseri, bar och uppfräscha­de lokaler.

- Michael Toll

Strand Hotel byggdes 1912 i samband med de Olympiska spelen. Snabbt blev hotellet ett inneställe där artister, politiker och kändiselit­en festade. Inte minst med populära nattklubbe­n ”Alexandras”.

Nu har stället genomgått en omfattande renovering och målsättnin­gen är att återigen bli nöjesadres­sen nummer ett i Stockholm.

– Vi är en tidlös klassiker och har en otrolig historia som vi värnar om. Det här har varit en av Stockholms främsta nöjesadres­ser i över hundra år och nu har vi renoverat och skapat en ny miljö samtidigt som Strand har fått tillbaka sin glamour och glans, säger Eva KallingHan­sson, vd på Radisson Blu Strand Hotel.

Med hjälp av Wingårdhs arkitekter har förändring­ar skett i lokalerna.

Den gamla entrén vid hörnet mot Stallgatan har öppnats upp. Här kommer man direkt in i nya ” Baby bar”. Här ska DJ och drinkar fixa after work-känsla torsdagar och fredagar.

– Det ska bli en stökig och härlig stämning. Vi vill skapa lite samma känsla som när klubben Alexandras var här, säger restaurang­chefen Gaspar Roa.

Även restaurang­en har totalrenov­erats och är nu ett Brasseri som går under namnet ”The Strand” och erbjuder klassiska rätter som raggmunk, köttbullar och bookmaker toast.

Hotellet har även en egen kryddodlin­g, högst upp på taket.

– Våra bartenders och kockar börjar varje pass med att gå upp på taket och klippa örter som de ska använda, säger Gaspar Roa.

Det här har varit en av Stockholms främsta nöjesadres­ser i över hundra år och nu har vi renoverat och skapat en ny miljö.

 ??  ?? Vad: Nya brasseriet The Strand, nya baren ”Baby Bar” och lokaler som genomgått en omfattande renovering. Var: Nybrokajen När: Har nypremiär nu i veckan. Första aw-festen i Baby Bar är på torsdag 7 september. Nyheter på Radison Blu Strand Hotel
Vad: Nya brasseriet The Strand, nya baren ”Baby Bar” och lokaler som genomgått en omfattande renovering. Var: Nybrokajen När: Har nypremiär nu i veckan. Första aw-festen i Baby Bar är på torsdag 7 september. Nyheter på Radison Blu Strand Hotel

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden