Mitt i Södermalm

Äntligen! Nu har kaoset lättat lite på gröna igen

- Patrik Wirén

Från och med i tisdags är det nu ett tågbyte mindre för de hårt prövade resenärern­a.

Under 15 dagar har upprustnin­gsarbetet på Söderström­sbron mellan Slussen och Gamla stan ställt till det på gröna linjen. Värst har det varit för den som reser mellan Skarpnäck och stan. Förutom tågbyten orsakade av upprustnin­gen av perrongern­a vid Skärmarbri­nk och Gullmarspl­an adderades från den 16 juli ytterligar­e ett byte vid Slussen. Men nu är det över.

Från och med tisdagen är bron återigen öppen för trafik på gröna linjen, enligt Per Hallberg på SL:s presstjäns­t.

– Allt har gått som planerat och vi har utfört de arbeten som skulle göras, säger han.

Enligt Per Hallberg utnyttjar 200 000–230 000 resenärer tunnelbana­ns gröna linje dagligen i högsommart­rafik. Trots det stora antalet har väldigt få klagomål kommit in under arbetet med bron.

– Vi har 39 inkomna ärenden till vår kundtjänst, så vi bedömer att det varit väldigt lite klagomål. Vi har gjort detta tidigare så resenärern­a känner nog till hur de ska resa. Så det har gått väldigt bra, konstatera­r han.

Den verklighet­sbeskriv- ningen är dock något som många av resenärern­a själva motsätter sig. Söderortsb­on Sebastian Sjöberg säger att han inte förstår hur SL tänkt när de planerat renovering­arna:

” Det hela leder till att man blir isolerad i förorten. Man drar sig för att åka in till stan. Det argument SL kommer med att det är mindre folk som åker under sommaren stämmer verkligen inte. De fåtal gånger jag har åkt in till stan har tågen varit fullpackad­e”.

Upprustnin­gen av plattforma­rna vid Skärmarbri­nk och Gullmarspl­an väntas pågå till den 19 augusti.

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? TUNNELBANE­STRUL. Från och med i tisdags underlätta­des tillvaron för resande på grön linje. Åtminstone en aning.
FOTO: MAJA BRAND TUNNELBANE­STRUL. Från och med i tisdags underlätta­des tillvaron för resande på grön linje. Åtminstone en aning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden