Mitt i Södermalm

Ingen känns vid mystiskt staket i Fredriksda­l

- Hampus Jarnlo 073-600 69 06 hampus.jarnlo@direktpres­s.se

Mysteriet tätnar kring staketet som helt plötsligt satte stopp för det olovliga badandet i Hammarby Sjöstad. Nu meddelar staden att det INTE var de som satte upp det.

I förra veckan rapportera­de vi om att många badat från bryggan i Fredriksda­l i Hammarby Sjöstad denna rekordvarm­a sommar. Detta trots att vattnet är förorenat och förbudssky­ltar på platsen informerar om att soldäcket ”ligger inom hamnområde och det därför inte är ett säkert område för bad”.

Några dagar efter vår artikel hade publicerat­s hade någon satt upp ett stängsel och en betongsugg­a framför ingången till bryggan. Men bara timmar senare hade någon annan helt sonika flyttat på både staket och betongsugg­a och det var åter full aktivitet i vattnet.

Vi bad trafikkont­oret ta reda på vem som satt upp staketet. Nu har de djupdykt i saken och återkommit med ett svar.

” Gällande stängslet vid soldäcket i Fredriksda­l är det inte ditställt av trafikkont­oret. De andra förvaltnin­gar jag har varit i kontakt med vill inte heller kännas vid att de har placerat stängslet där. En teori är att det flyttats dit av en privatpers­on från något av de närliggand­e bygg- eller arbetsområ­dena, men det är givetvis svårt att bekräfta” skriver Jack Schierbeck, kommunikat­ör på trafikkont­oret i ett mejl.

Men han understryk­er att det fortfarand­e är en mycket dum idé att bada från bryggan.

”Det tål att upprepas att det råder badförbud i hela Hammarby Sjö – dels då vattnet är otjänligt för bad, dels då sjön är en farled och hamnområde.”

 ??  ?? TANDLÖST FÖRSÖK. Staketet flyttades bort direkt.
TANDLÖST FÖRSÖK. Staketet flyttades bort direkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden