Mitt i Södermalm

Ella är en stjärna i rymden

- Berättat för: Mimmi Epstein

Hon blev ett känt ansikte redan som 10-åring efter rollen i julkalende­rn.

Nu är Ella Rae Rappaport, 15, aktuell som rymdhjälti­nnan Gladys i storfilmen ”Ensamma i rymden”

”När jag var 9 år kom en person fram till mig och min mamma och frågade om jag ville göra en audition. Jag förstod inte riktigt vad det handlade om, men när vi kom hem förklarade min mamma ungefär vad det var och jag tänkte att ’det där vill jag göra!’.

Ärligt talat förstod jag knappt vad det var som jag gett mig in på, jag var ju så liten. Men jag gjorde i alla fall en audition och fick rollen som visade sig vara till julkalende­rn om Hedenhös (Barna Hedenhös uppfinner julen).

Tidigare hade jag gått på teaterlekt­ioner men slutat ganska snabbt. Nu visade det sig att det passade mig jättebra att filma, det var otroligt kul att spela in julkalende­rn och jag fick mersmak direkt.

Blev igenkänd

Sen när julkalende­rn väl kom ut blev det lite jobbigt ibland för jag kunde bli igenkänd av folk på stan. Det var inget jag hade tänkt på innan, och det kunde vara lite kul också. Det beror ju på hur folk kommer fram.

Sedan dess har jag varit med på lite olika mindre kortfilmer och sånt. Förra sommaren spelade vi in ”Ensamma i rymden”, bland an- nat i en uppbyggd modell av ett rymdskepp, uppe i Boden. Vi spelade även en del mot ”green screen”.

Det var en jättekul upplevelse och jag tycker mycket om min rollkarakt­är Gladys. Hon är väldigt modig och är nog mindre rädd än vad jag skulle vara i hennes situation. Hon är liksom ensam med sin bror i ett rymdskepp. I framtiden kan jag tänka mig att fortsätta med skådespele­riet, men kanske inte som yrke. Jag skulle nog vilja göra lite allt möjligt.

Vi får se, kanske söker jag någon teaterlinj­e till gymnasiet nästa år.”

Det var en jättekul upplevelse och jag tycker mycket om min rollkarakt­är Gladys.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? 21 bioprem septem iär ber och baserad är på en bok av Henrik Ståhl. RYMDHJÄLTE. Ella Rae Rappaport har en av huvudrolle­rna i Ted Kjellssons nya film, ”Ensamma i rymden”.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN 21 bioprem septem iär ber och baserad är på en bok av Henrik Ståhl. RYMDHJÄLTE. Ella Rae Rappaport har en av huvudrolle­rna i Ted Kjellssons nya film, ”Ensamma i rymden”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden