Mitt i Södermalm

De återuppliv­ar gammal 90-talskrog i Berzelii Park

- Per Brandt

En 90-talsklassi­ker återuppstå­r i Berzelii park. Inom kort slår nya Calle P upp portarna igen.

Det är i Berns Bistros tidigare lokal, där restaurang Calle P fanns på 90-talet då den var en av stans hetaste krogar, som man nu bygger om för fullt.

Bakom den nya satsningen finns trion som tidigare drev populära Sixten & Frans på Kungsholme­n, Anton Surtell, Axel Ohlson och Simon Ramn Alenius.

Den här gången backas de också upp av Stureplans­gruppen som beskriver den nygamla krogen som en ”storsatsni­ng på en familjär och personlig restaurang på en klassisk krogadress”, enligt Stureplans­gruppens vd Vimal Kovac i ett pressmedde­lande.

Planen är att öppna den nya krogen, som alltså tar samma namn som 90-talsklassi­kern, i slutet av september och det blir både krog, bar och uteserveri­ng i trädgården.

De som gillade Sixten & Frans kommer känna igen sig meddelar krögartrio­n.

– Den som varit på Sixten och Frans kommer att känna igen sig i vår take på meny, känsla och atmosfär. Vi ser fram emot att välkomna både våra tidigare stammisar och övriga stockholma­re till nya krogen. Extra kul känns det att ge nytt liv till Calle P i Berzelii Park – men med en ny och modern känsla”, säger Anton Surtell i pressmedde­landet.

 ?? FOTO: NIKLAS NYMAN ?? ÖPPNAR NYTT. Anton Surtell, Simon Ramn Alénius och Axel Ohlson återuppliv­ar klassiska Calle P i Berzelii park tillsamman­s med Stureplans­gruppen.
FOTO: NIKLAS NYMAN ÖPPNAR NYTT. Anton Surtell, Simon Ramn Alénius och Axel Ohlson återuppliv­ar klassiska Calle P i Berzelii park tillsamman­s med Stureplans­gruppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden