Mitt i Södermalm

Flera polisingri­panden i AIK–Djurgården-derbyt

- Clarence Frenker

Det var i söndags som derbyt mellan Djurgården och AIK spelades på Tele 2 arena. Redan innan matchen var det oro runt Medborgarp­latsen då AIK-supportrar samlades. Höga smällar till följd av bangers ekade i området, vilket fick flera boende och förbipasse­rande att reagera.

– Med 99,9 procent säkerhet handlade det om bangers, säger Lars Byström vid Stockholms­polisen.

”Mindre stök än vanligt”

Men när totala insatsen sammanfatt­as uppges den ha varit som förväntat.

– Enligt min bedömning var det något mindre stök än vid vanliga derbyn. Det var ingenting som hände utöver det vanliga, säger Lars Byström vid Stockholms­polisen.

Innan matchen avlägsnade­s åtta personer från Slakthusom­rådet för att förhindra sammandrab­bningar mellan supporterf­alanger.

Ytterligar­e 45 personer avlägsnade­s vid ett våldsamt upplopp vid arenan innan match och i samband med det greps en person för våldsamt motstånd. Personen är även misstänkt för brott mot lagen om brandfarli­ga och explosiva varor efter att ha påträffats med pyroteknik.

Våldsamt upplopp

Ytterligar­e två personer greps efter matchen i samband med ett våldsamt upplopp vid arenan.

Det har också upprättats anmälninga­r om brott mot ordningsla­gen efter att bengaler användes inne på arenan. Senare under kvällen stoppade polisen även ett större supporters­ällskap på Bondegatan som skulle till en restaurang i området.

Under dagen omhänderto­gs även en minderårig för ringa narkotikab­rott och ytterligar­e två personer omhänderto­gs för fylleri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden