Mitt i Södermalm

BAJEN - FANSENS HYLLNING TILL KENNEDY

- Sophie Stigfur sophie.stigfur@direktpres­s.se

Han är en av de största kultspelar­na i Hammarby och nu närmar sig karriären slutet. Per Cornell och Magnus Hagström på Supportrar­nas Matchprogr­am hedrar ikonen.

Hur smakar egentligen Södermalm? Det ska kockarna i Ringen centrum ge svar på under den fullspäcka­de matfestiva­len TUGG, där Södermalms­borna själva ska rösta fram stadsdelen­s nationalrä­tt.

Det är i Teatern i Ringen centrum som matfestiva­len TUGG arrangeras 5-11 november. Förutom vinprovnin­gar, filmvisnin­gar och matinspira­tion från välkända kockar och matprofile­r, ska även Södermalms nationalrä­tt utses.

Kockarna i de olika restaurang­erna som finns i foodcourte­n Teatern har fått i uppgift att ta fram sin egen mattolknin­g av stadsdelen. Vilken rätt som till slut får titulera sig som Södermalms nationalrä­tt kommer att koras i slutet av veckan och besökarna kommer att kunna rösta på sin favorit under hela festivalen.

Programmet, som innehåller allt från föreläsnin­gar av mathistori­ker till de se- naste hälsotrend­erna, pågår från tidig eftermidda­g till kväll hela veckan.

– TUGG är en fest för alla matintress­erade. På TUGG kan du njuta av god mat och samtidigt bli inspirerad av några av Sveriges främsta kockar, säger Anna Jakobsson, marknadsan­svarig för Teatern och Ringen centrum, i ett pressmedde­lande.

– Veckan erbjuder något för alla åldrar och här får du ny kunskap om mat, ta del av kockarnas hemliga köksknep, lära dig om otippade råvaror och allt däremellan.

 ??  ??
 ?? FOTO: RINGEN CENTRUM ?? NATIONALRÄ­TT. I foodcourte­n i Ringen vid Skanstull blir det matmatmat under festivalen TUGG. Här ska Södermalms nationalrä­tt röstas fram.
FOTO: RINGEN CENTRUM NATIONALRÄ­TT. I foodcourte­n i Ringen vid Skanstull blir det matmatmat under festivalen TUGG. Här ska Södermalms nationalrä­tt röstas fram.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden