Mitt i Södermalm

SNOTTY – TROTS ALLT

Johan Murén är stammisen som ska förvandla gamla Cantina Real i Hornstull till ’’ett Snotty som det är meningen att Snotty ska vara’’.

-

Till exem- pel vill jag bygga upp bra relationer med de som bor i huset redan från början.

Mot alla odds – Snotty återuppstå­r. Och denna gång är det på riktigt. Turerna har varit många kring den populära krogen på Skånegatan.

Efter långdragna konflikter med hyresvärde­n stod det i början av året klart att krogen skulle flytta till Cantina Reals gamla lokaler på Bergsundss­trand vid Hornstull. Men när Snotty sedan inte fick serverings­tillstånd för den nya krogen tröttnade ägaren Sten Tjäder.

– Jag vill inte fortsätta när det är såhär, sa han till Södermalms­nytt.

Då tände det till hos Snottystam­misen Johan Murén.

– Jag har tänkt länge att jag skulle ge mig in i det här. Men nu ville jag skynda på processen. Så jag skakade liv i vår Facebookgr­upp Rädda Snotty och det visade sig att det finns ett stort intresse att få hjälpa till, både praktiskt och ekonomiskt, säger han.

Planen var att samla ihop pengar för att snabbt kunna starta ett aktiebolag och ta över driften av Snottys vid Hornstull. Redan efter några dagar hade 25 000 kronor samlats in.

Johan Murén kommer vara ansvarig, men Sten Tjäder kommer finnas kvar i bakgrunden, för att bidra med råd.

Och nu ryker byggdammet i lokalerna vid Bergsundss­trand. I källaren på Cantina Reals gamla lokaler har väggar knackats ner, ba- ren ska flyttas till ena långsidan och en scen ska byggas.

– När man ser det här förstår man att jag inte kan säga precis när vi ska öppna. Det är så mycket som ska göras och så många saker som kan ställa till förseninga­r. Men vi hoppas på öppning innan sommaren. Det är så exakt som jag vågar vara, säger Johan Murén.

Vad det kommer bli är däremot inte lika osäkert.

– Det ska bli ett Snotty som det var meningen att Snotty ska vara. Vi ska ha livespelni­ngar, bra mat, kanske små releasefes­ter för litteratur och konst. Det blir ett entusiastd­rivet kulturhus, säger han.

Nu väntar Johan Murén på utskänknin­gstillstån­d. Godkänd av hyresvärde­n är han redan och han hoppas att de problem som kantat gamla Snottys väg ska kunna bidra med lärdomar till nykomlinge­n.

– Jag har lärt mig att pejla läget i förväg och inte ta saker för givet. Till exempel vill jag bygga upp bra relationer med de som bor i huset redan från början. Det är viktigt att de har förtroende för oss, säger han. Lisa Halldén

 ??  ??
 ??  ?? PEPPAD. FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Snottystam­misen Johan Murén tar över den populära krogen och öppnar i Hornstull, trots allt.
PEPPAD. FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Snottystam­misen Johan Murén tar över den populära krogen och öppnar i Hornstull, trots allt.
 ??  ??
 ??  ?? Det är mycket kvar att göra innan det kan öppna. UTRIVET.
Det är mycket kvar att göra innan det kan öppna. UTRIVET.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden