Mitt i Södermalm

Gratis utebassäng­er har stängt – trots värmen

- Elina Lundberg 073-600 69 11 elina.lundberg@direktpres­s.se

I veckan bommade flera av stadens utomhusbas­sänger igen trots värmebölja­n. “En resursfråg­a”, svarar idrottsför­valtningen efter kritik mot badstoppet.

Nu är det slutbadat i de kommunala bassängern­a där badsugna kan hoppa i gratis sommartid. I måndags var säsongen över på Älvsjöbade­t, Hägerstens­badet, Stora Sköndals handikappb­ad och Nytorpsbad­et. Det här har mötts av kritik från stockholma­re som tycker att staden borde låta badandet fortsätta i högsommarv­ärmen.

Hägerstens­bon Maria Lundqvist tycker att utomhusbad­en borde vara öppna längre och inte stänga vid skolstarte­n.

– En stekhet sommar på 90-talet förlängde man med två veckor på Hägerstens­badet och det tycker jag man borde göra generellt, så att det går att bada hela augusti. Många är lediga då också, säger Maria Lundqvist.

Simhallar prioritera­s

Men att förlänga säsongen på gratisbade­n går inte, uppger idrottsför­valtningen. I måndags återgick simhallarn­a till sina ordinarie öppettider och staden har helt enkelt inte resurser nog att bemanna alla anläggning­ar, enligt idrottsför­valtningen.

– Våra resurser behövs för att starta upp ordinarie verksamhet inomhus och fortsatt ha öppet på våra utomhusbas­sänger med entréavgif­t. Självklart hade vi gärna kunnat ha fortsatt öppet på alla utomhusbas­sänger nu när det är så fint väder, men våra resurser behövs som sagt till annat just nu, säger Niklas Pettersson, avdelnings­chef för idrottsver­ksamhet inomhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden