Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Han samlar in namn för att stoppa bygge i skogen

- Michael Toll

Representa­nter från gruppen ”Bevara Årstaskoge­n” har de senaste veckorna samlat in tusentals underskrif­ter. Med gott resultat. ”Folk står i kö för att få skriva på”.

Som vi tidigare skrivit pågår ett arbete med att sätta detaljerna för Årstaskoge­ns naturreser­vatsbildni­ng. Nästa vecka får exploateri­ngsnämnden ett ärende på sitt bord där just gränsdragn­ingen ska klubbas, och var någonstans nya bostäder kan byggas i anslutning till Årstaskoge­n.

Parallellt med det här gör gruppen ”Bevara Årstasko- gen” allt i sin makt för att det kommande reservatso­mrådet ska fredas från all typ av bebyggelse.

Bl a nd a nnat s a mlas namnunders­krifter in, som sedan ska lämnas över till politikern­a i stadshuset. Var? I Årstaskoge­n såklart.

– Vi tycker att politikern­a inte gör sitt jobb och försöker sälja av skogen. Vi har gått runt i Årstaskoge­n och pratat med folk. Alla vill skriva un- der våra protestlis­tor, folk står i kö för att få skriva på, säger Göran Sandberg som går runt med ett block i skogen.

Insamlinge­n av underskrif­ter har pågått både på papper och digitalt och har pågått i drygt tre veckor. Totalt har 4 979 personer skrivit på. Målet är att komma upp i 10 000 underteckn­ingar.

– Vi vill visa att det finns otroligt många, både Årstabor, Södermalms­bor och Söderortsb­or, som vistas i Årstaskoge­n och vill ha den kvar. Politikern­a måste förstå att man inte kan exploatera mer, man håller på att dribbla bort den här skogen totalt, säger Göran Sandberg.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SAMLAR IN. Göran Sandberg från ”Bevara Årstaskoge­n” samlar in namnunders­krifter i Årstaskoge­n.
FOTO: PRIVAT SAMLAR IN. Göran Sandberg från ”Bevara Årstaskoge­n” samlar in namnunders­krifter i Årstaskoge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden