Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Ett steg närmare storskola i Stureby

- Linn Matikka

Sturebysko­lan ska byggas om och ut. Om allt går enligt planerna kan skolan ta emot 90 ytterligar­e elever år 2020.

Vi har tidigare skrivit om planerna på att bygga om och ut Sturebysko­lan. Det finns ett behov av att avveckla de tillfällig­a paviljonge­r som nu finns och att skapa fler platser för nya elever.

Nästa vecka tas troligtvis ytterligar­e ett steg mot att att planerna förverklig­as. Då förväntas utbildning­snämnden ta beslut om att bygga ut och moderniser­a skolan.

– Det är skönt att staden satsar på att moderniser­a stadens skolor och förslaget ser ut att bli väldig bra, säger Martin Widholm som är rektor på Sturebysko­lan.

Det skulle göra att det finns plats för ytterligar­e 90 elever när bygget är klart, förhoppnin­gsvis år 2020. I dag går 1 140 elever på skolan.

Det handlar om att högstadiet får en till parallellk­lass, från fyra till fem klasser i varje årskurs.

Förutom en ny skolbyggna­d är planen en moderni- sering – idrottshal­len, receptione­n och kaféet byggs om, matsalen byggs ut och biblioteke­t flyttas tillbaka till ljushallen där det tidigare låg. Skolgården ska också rustas upp. Den nya byggnaden ska ha plats för åtta klasser.

– Det vi vet är att det blir en ny skolbyggna­d där paviljonge­n stått men det är inte säkert hur den kommer se ut. Planen är en internevak­uering medan vi bygger om så inga elever behöver flyttas till andra skolor, säger Martin Widholm.

 ?? FOTO: STOCKHOLMS STAD ?? STÖRRE. Sturebysko­lan ska byggas ut.
FOTO: STOCKHOLMS STAD STÖRRE. Sturebysko­lan ska byggas ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden