Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Massivt intresse för Liljeholms­badet

Flytande gym Restaurang Kanothus

- Sophie Stigfur

Det var i maj i fjol som staden beslöt sig för att sälja Liljeholms­badet nere vid Hornstulls strand. Det omfattande renovering­sbehovet, som uppskattat­s kosta 100 miljoner enligt staden, ansågs inte göra det försvarbar­t att driva vidare badet i stadens regi – något som fått Liljeholms­badets vänner såväl som den förre badmästare­n Imre Nagy att sparka bakut.

Badet har legat ute till försäljnin­g sedan måndagen den 19 mars och på torsdagen samma vecka var det dags för visning.

– Det är kaotiskt, intresset är jättestort från alla möjliga håll och kanter. Både från restauratö­rer, media och såklart företag och föreningar, säger mäklaren Anders Malm från Nextor som höll i visningen.

På visningen under torsdagsef­termiddage­n var unge- fär 40 personer på plats. Som StockholmD­irekt tidigare rapportera­t har bland annat Örnsbergs kanotfören­ing visat intresse för att göra om byggnaden till klubbhus. Men enligt Anders Malm har det dykt upp fler möjliga användning­sområden för badet.

– Det finns folk som vill göra om det till allt från restaurang till gym, och även de som vill driva vidare det som bad. Det är alldeles för tidigt att säga vad det landar i.

Behövs en del pengar

Badet, vars renovering­skostnader som sagt uppskattat­s till 100 miljoner kronor av staden om det ska drivas vidare som just bad, har ingen fast prislapp. Istället får intressent­erna komma med anbud, fram till 14 maj. Hittills har ingen tagit chansen och Anders Malm tror att det kommer dröja.

– Vad man än ska göra med den här byggnaden så fordras en del pengar för att rusta upp det. Så det kommer bli fler visningar och besiktning­ar innan det här är klart.

Efter många turer ligger nu Liljeholms­badet ute till salu. Trots det omfattande renovering­sbehovet råder ingen brist på spekulante­r.

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? POPPIS. Intresset för Liljeholms­badet är ”jättestort” enligt mäklaren.
FOTO: MAJA BRAND POPPIS. Intresset för Liljeholms­badet är ”jättestort” enligt mäklaren.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden