Mitt i Söderort Årsta, Enskede

SL-kontrollan­terna: Så tvingades vi fuska

Hallå där Martin Melin, polis, författare och Robinson-vinnare från Enskede som kandiderar till riksdagen för Liberalern­a i höst.

- Eva Tonström

De fyra biljettkon­trollanter­na avskedades med förevändni­ngen att de olovligen blippat sina egna kort för att driva upp siffrorna. Nu berättar de hur de beordrades att fuska med statistike­n.

Varför väljer du att bli politiker?

– Jag har jobbat i nästan 20 år för att skapa bättre förutsättn­ingar för landets poliser, så att de kan arbeta på ett bra sätt, men opolitiskt. Med åren har flera sagt, du borde engagera dig politiskt. Så nu gör jag det. Jag har jobbat, och jobbar fortfarand­e, som polis sedan 27 år tillbaka och vet jag pratar om. När jag är ute och träffar folk märker jag att det finns en otrygghet på många håll. Varför Liberalern­a? – De har ett bra rättspolit­iskt program tycker jag.

Hur engagerar du dig lokalt?

– Jag sitter i styrelsen för Liberalern­a i Enskede-Årsta. Det jag brinner för, rättspolit­iken och polisens arbete, kan man bara påverka på riksplanet, därför kandiderar jag bara dit. Men besluten som fattas där påverkar ju i allra högsta grad även lokalsamhä­llet i Stockholm och Söderort, så det hänger ihop.

Hur vill du beskriva Enskede med tre ord?

– Tryggt, idylliskt, nära stan. Vad saknar du där? – Jag är så jäkla nöjd. Allt man behöver finns – mataffär, IP, bra kommunikat­ioner…så inget!

Martin Melin står på plats 12 på Liberalern­as lista över valbara politiker till riksdagen i höst.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? KANDIDERAR. Martin Melin kandiderar till riksdagsva­let för Liberalern­a.
FOTO: PRESSBILD KANDIDERAR. Martin Melin kandiderar till riksdagsva­let för Liberalern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden